İngiltere'de günün konusu Cüneyt Çakır

Cüneyt Çakır, Şampiyorlar Ligi'nde dün gece oynanan Chelsea-­Porto maçındaki performansıyla İngiltere'nin en çok konuşulan isimlerinden oldu.

İngiltere'de günün konusu Cüneyt Çakır

Şampiyonlar Ligi'ndeki kritik karşılaşmada Chelsea'nin golcüsü Diego Costa ile Porto kalecisi Iker Casillas arasında yaşananlar dikkati çekti. Independent gazetesi, Chelseali oyuncunun müdahalesi ve sonrasında yaşananlar için 'Costa kırmızı kart görmediği için şanslı' başlığı kullandı.      
Independent'taki değerlendirmede şu ifadelere yer verildi:
"Diego Costa'ya bu gereksiz hareketinden dolayı kırmızı kart çıkabilirdi. Cüneyt Çaklır sadece sarı kartına başvurdu. Daha otoriter bir hakem olsa Costa oyundan atılabilirdi."

"İŞİNİ DÜZGÜN YAPTI"

Maçın ilk golü olan Marcano'nun kendi kalesine yaptığı vuruşta, çizgi hakeminin yardımıyla isabetli bir kararı verildiği vurgulandı. Get West London internet sitesinde, "Geçmiş yıllarda kaç kere ilave hakemlerin bu pozisyonlarda doğru karar veremediğini gördük ama bu akşam öyle olmadı. Şampiyonlar Ligi'nde gol teknolojisi yok ancak çok şükür ki buna gerek kalmadı. İlave çizgi hakemi işini düzgün yaptı" yorumu yapıldı.

MOURINHO'DAN ÇAKIR AÇIKLAMASI

Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, maçın ardından yaptığı açıklamada, "UEFA, aynı gruptaki maçların aynı saatte başlamasını şart koşuyor. Bu gerçekleşmediği takdirde takımların teknik direktörlerini sorumlu tutarak ceza veriyor. Bu yüzden maçın devre arasında titiz davrandım. Maç öncesi yapılan hakem toplantısında, Cüneyt Çakır da bunu net bir şekilde dile getirerek, iki maçın aynı zamanlarda başlayacağını söyledi. Bu yüzden devre arasında soyunma odasından iki dakika erken çıktım. Eğer birileri geciktiyse bu benim suçum değil" diye konuştu.

CÜNEYT ÇAKIR'A 7 PUAN

Daily Mail gazetesi, maç değerlendirmesinde Türk hakeme 9 üzerinden 7 puan verdi. Bazı kart kararlarının tartışılabileceği belirtilirken, maçın en kritik ve doğru kararının ilk golde çizgiyi geçen topun tespit edilmesi olduğunun altı çizildi. 

Skorer
<< Önceki Haber İngiltere'de günün konusu Cüneyt Çakır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER