İngiltere'de şampiyona sonrası ırkçılık soruşturması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 12 2021
İngiliz polisi, Avrupa Futbol Şampiyonası final maçında penaltıları kaçıran üç siyah futbolcuya yönelik ırkçı söylemler nedeniyle soruşturma başlattı. Ülkede ise geniş çaplı bir ırkçılık tartışması başladı.
Avrupa Futbol Şampiyonası'nın İngiltere ile İtalya arasında oynanan final maçısonrası İngiltere Milli Takımı'nın penaltıları kaçıran siyah oyuncuları Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka, sosyal medyada taraftarların ırkçı söylemlerine maruz kaldı. Futbolculara yönelik ırkçı söylemler tepkilere neden olurken Metropolitan polis teşkilatı da yaşananların "kabul edilemez" olduğunu belirterek sosyal medyadaki ırkçı paylaşımlarla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Güney Manchester polisi de maç sonrası Rashford'un bir kafenin duvarında yer alan resminin tahrip edilmesiyle ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Manchester polis şefi Paul Savill, "Bu utanç verici davranışa kesinlikle göz yumulmayacaktır" dedi.
Irkçı hakaretlere siyasilerden tepki
İngiltere Başbakanı Boris Johnson da Twitter hesabından ırkçı saldırıları kınayarak "İngiliz takımı, birer kahraman olarak takdir görmeyi hak ediyor, ırkçı söylemlerle aşağılanmayı değil. Bu korkunç tacizin sorumluları utanmalıdır" mesajını paylaştı.
Başkent Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanan maçı tribünlerden izleyen Prens William da Twitter hesabından sert bir açıklama yaptı. Prens, "Dün geceki maçtan sonra İngiliz oyunculara yönelik ırkçı taciz midemi bulandırdı. Oyuncuların bu iğrenç davranışa katlanmak zorunda kalması kesinlikle kabul edilemez. Bu hemen durdurulmalı ve sorumlular hesap vermelidir" ifadelerini kullandı.
İngiliz Futbol Federasyonu da ırkçı söylemleri "iğrenç" şeklinde nitelendirerek sosyal medya şirketlerini de "bu iğrençliklerden" arındırmak için harekete geçmeye çağırdı. Irkçı davranışlardan etkilenen oyuncuları desteklemek için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Federasyon, futbol dışındaki ayrımcılık için de hükümetin harekete geçmesini ve ırkçılığa karşı yeni bir yasal düzenleme yapılmasını istedi. İngiltere Milli Takımı'nın teknik direktörü Gareth Southgate de oyuncularına yapılan muamele
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama2.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!3.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü4.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.Başsavcılıktan Sadettin Saran'ın ikinci testi hakkında açıklama7.Fatih Altaylı hakkında tahliye kararı8.Yargıtay'dan Narin Güran kararı!9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyo...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' g...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


