Kritik oylama sonrasında yeni gelişme: 15 Ekim'de...

İngiltere Parlamentosu'nda, anlaşmasız Brexit'in önünün kesilmesi için getirilen bir yasa teklifi, Avam Kamarası'nda kabul edildi.

SHABER3.COM

İngiltere Parlamentosu'nda, anlaşmasız Brexit'in önünün kesilmesi için getirilen bir kanun teklifi, Avam Kamarası'nda kabul edildi.

Teklifin kanun haline gelmesi için Lordlar Kamarası'nda da geçmesi gerekiyor.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Avam Kamarası'ndaki sonuç sonrası yaptığı açıklamada, "15 Ekim tarihinde erken seçimi olmalı." dedi.

Johnson, kanunun "AB ile yürütülen müzakereleri resmen sonlandırdığını" söyledi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn ise seçim çağrısına, "Eğer (Johnson'ın) bir Brexit planı varsa, bunu ya referandumda ya da genel seçimde halkın önüne getirmeli." dedi

299'A KARŞI 327 OYLA GEÇTİ

Parlamenoda kabul edilen kanun, Başbakan Johnson'ın AB ile 31 Ekim'e kadar yapacağı müzakerelerin çerçevesini belirliyor.

Boris Johnson yasa gereğince, eğer 31 Ekim tarihine kadar bir anlaşma sağlayamazsa, AB'den yeni bir erteleme istemek zorunda kalacak.

BBC Türkçe'nin haberine göre söz konusu kanun, Muhalefet partisi vekilleri ve Muhafazakar Parti'de isyan bayrağı açan vekillerin desteği ile, 299'a karşı 327 oyla Avam Kamarası'nda kabul edildi.

CHURCHILL'İN TORUNU DA İHRAÇ EDİLDİ

Boris Johnson, Salı akşamı yaşanan oylama yenilgisi sonrası muhalefetle birlikte hareket eden Muhafakazar Parti'den 21 milletvekilini ihraç etti.

İhraç edilen Muhafazakâr Parti vekilleri arasında İngiltere'nin efsanevi başbakanlarından Winston Churchill'in torunu Nicholas Soames da bulnuyor.

<< Önceki Haber Kritik oylama sonrasında yeni gelişme: 15 Ekim'de... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER