İngiltere'den milyarlık bir 'hayat öpücüğü' daha
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Perşembe, Mart 17 2022
İngiltere, tarihinin en büyük altyapı ihracat finansmanını Ankara ve İzmir arasındaki hızlı tren hattı için sağlayacağını açıkladı.
Reuters'ın haberine göre İngiltere İhracat Finansmanı (UKEF) 503 kilometre uzunluğundaki projeye 2,1 milyar euro kredi sağlayacak.
COP26 İklim Zirvesi'ne evsahipliği yapan İngiltere'nin Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada projenin Türkiye'nin ulaşım altyapısını karbonsuzlaştırmasında büyük rol oynayacağı belirtildi.
İngiltere'nin Uluslararası Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan, Türkiye'nin İngiltere için hayati bir ticaret partneri olduğunu söyleyerek bu anlaşmanın sürdürülebilir olduğunu vurguladı.
COP26 İklim Zirvesi'ne evsahipliği yapan İngiltere'nin Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada projenin Türkiye'nin ulaşım altyapısını karbonsuzlaştırmasında büyük rol oynayacağı belirtildi.
İngiltere'nin Uluslararası Ticaret Bakanı Anne-Marie Trevelyan, Türkiye'nin İngiltere için hayati bir ticaret partneri olduğunu söyleyerek bu anlaşmanın sürdürülebilir olduğunu vurguladı.
Proje kapsamında İngiltere'deki şirketler ile demiryolu, sinyal ve elektrik sistemlerini sağlamaları için yüzlerce milyon pound değerinde birkaç anlaşma imzalanacak.
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise açıklamasında anlaşmanın yeşil olduğunun altını çizerek İngiltere hükümeti ile işbirliğini geliştirmeyi umut ettiklerini belirtti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak öldürdü!2.Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüştü!3.Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çifte yalanlama4.Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehit oldu, 6 IŞİD'li öldürüldü5.Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Hande Fırat'ı 15 Temmuz'la hedef aldı
6.İHA krizinde bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkıyor!7.IŞİD operasyonunda çatışma çıktı8.Türkiye'yi sarsan IŞİD operasyonu: 5 savcı görevlendirildi, 5 gözaltı var9.İktidara tepkiler çığ gibi: 'Ülke terörist kampına dönüştü, iktidar muhaliflerin peşinde'10.Bizi karıştırmayın! Almanya 'teknik yetersizilk' gerekçesiyle kara kutuyu incelemeyi reddetti!

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

3 gün önce afla tahliye olmuştu... Eşini boğarak ö...

Trump, Zelensky'i ağırlamadan önce Putin ile görüş...

Karaca ve Baransu cephesinden Cemal Enginyurt'a çi...

Yerlikaya'dan saatler sonra açıklama: 3 polis şehi...

Yandaş basında 'yandaşlık' kavgası: Cem Küçük, Han...


