'İnovasyon Yolculuğunda Gaziantep' konulu panel düzenlendi

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Çarşamba, Mart 23 2016
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Değer, şehrin bugünlere farklı çalışma modelleriyle geldiğini belirterek, "Bugünden sonraki başarımız, katma değere ve inovasyona vereceğimiz ağırlıkla olacaktır." dedi.
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Değer, şehrin bugünlere farklı çalışma modelleriyle geldiğini belirterek, "Bugünden sonraki başarımız, katma değere ve inovasyona vereceğimiz ağırlıkla olacaktır." dedi.

Gaziantep Teknopark'ın düzenlediği 'INOVANTEP Bölgesel İnovasyon Günleri' kapsamında 'İnovasyon Yolculuğunda Gaziantep' konulu panel Mavera Sanat ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. GTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Değer, panelde yaptığı konuşmada, dünyanın her tarafından gelen rekabet baskısının iş dünyasını yeniliğe yönlendirdiğini ifade ederek, "Yenilenmemiz, farklılaşmamız ve sıradışı işlere adımızı yazdırabilmemiz için adımlarımızı daha hızlı atmalıyız." diye konuştu.

Günümüz dünyasında, yerinde duran ve yenilenmeyen kurum ve şirketlerin, rakiplerinin gerisine düştüğünü ve rekabet edemez duruma geldiğini vurgulayan Değer, "Yenilmemek için yenilenmeliyiz. Gaziantep bugünlere büyük emek ve özveriyle geldi. Elde edilen bu başarıyı ileriye taşımak ve sürdürülebilir kılmak için daha çok katma değere sahip ürün üretmek zorundayız. Şimdi kilogramda az, fiyatta yüksek ürünler üretip satma zamanıdır. Bu da katma değeri yüksek ürünlerle mümkün olacaktır. Şehrimiz bugünlere farklı çalışma modelleriyle geldi. Bugünden sonraki başarımız, katma değere ve inovasyona vereceğimiz ağırlıkla olacaktır." şeklinde konuştu.

İnovasyonu sağlayacak temel girdinin insan kaynağı olduğunu belirten Değer, bu kapsamda oda olarak iş dünyasına destek vermek amacıyla GTO Akademi'yi kurduklarını ve farklı alanlarda yüzlerce insana bu akademide işin uzmanı eğitimcilerce kurs verdiklerini kaydetti. Eğitimi ve iş dünyasının mesleki eğitimle olan bağlantısını önemsediklerini anlatan Değer, "Geleceğe emin adımlarla yürüyebilmemiz için eğitime yatırım yapmalıyız. Bu düşünceden hareketle GTO olarak iş dünyasına kalifiye eleman yetiştirmek için geçmişte yaptığımız 2 meslek lisesine ek olarak Özel GTO Anadolu Teknik ve Meslek Lisesi kurma çalışmalarını başlattık. Organize Sanayi Bölgesi'nde yapacağımız

Bu haberler de ilginizi çekebilir