İnsan hakları örgütlerinden Demirtaş çağrısı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Mart 5 2021
İnsan hakları örgütleri, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'nden Türkiye'ye, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) kararı uyarınca tahliye edilmesi için çağrıda bulunmasını istedi.
İnsan Hakları İzleme Örgütü ve Uluslararası Hukukçular Komisyonu'nun da aralarında olduğu beş örgüt, AİHM'nin kararlarının uygulanmasını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi'ne ayrıntılı bir sunum yaptı.
AİHM'in 22 Aralık'ta Demirtaş'ın "derhal serbest bırakılması" yönündeki kararını hatırlatan örgütler, "Türkiye'nin kararı ihlal etmeye devam ettiğini" belirtti.
Söz konusu sunumda konuşan İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün kıdemli hukuk danışmanı Aisling Reidy, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve üst düzey Türk yetkililer, Demirtaş’ın serbest bırakılması kararına, Türkiye için bağlayıcı olmadığı şeklinde yanlış iddialarla yanıt verdiler" dedi.
Rediy ayrıca "Bakanlar Komitesi, Türkiye'yi Demirtaş'ı derhal serbest bırakmaya çağırmalı ve Strasbourg mahkemesinin kararlarını göz ardı etmenin veya atlatmaya çalışmanın kabul edilemez olduğuna dair hiçbir şüphe bırakmalılar" ifadelerini kullandı.
Selahattin Demirtaş 4 Kasım 2016'dan bu yana tutuklu bulunuyor
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.Amsterdam Oost Belediyesinden Birlikte Yaşama Kültürüne Güçlü Bir Katkı4.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!5.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!
6.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!7.15 Temmuz sonrası iktidarın çöktüğü giyim devi Aydınlı Grup satıldı: İşte yeni sahibi...8.Cem Küçük Erdoğan'ın arkasından iş çevirmiş: 'Büyük fırsat, Ekrem Bey kaçırmasın'9.Sinan Ateş davasında sıcak gelişme!10.Açıklandı: AİHM'deki Kavala dosyasında yeni gelişme

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







