İnsan Hakları Platformu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 12 2021
İnsan Hakları mücadelesi yürüten Peaceful Actions Platform, bu yılın ihlallerini bültenle raporlaştırdı.
Abdullah Aymaz | samanyoluhaber.com
İnsan Hakları Platformu
Arkadaşlarımız Türkiye’de mağdurların seslerini ve onlara yapılan zulüm ve haksızlıkları bütün dünyaya duyurabilmek için İnsan Hakları Bülteni neşrediyorlar. Bu aylık bülten ile yapılanları anlatabilmek için Mayıs 2021 ile Haziran 2021’de ele alınan konulardan özetle misaller vermek istiyorum:
“İngiltere Parlamentosu’ndan Türkiye’ye İnsan Hakları Çağrısı” başlığı altında: Türkiye’de yaşanan insan hakları ihlâllerine karşı İngiltere Parlamentosu da kayıtsız kalmadı. Parlamentodaki farklı partilerden 53 milletvekili, Türkiye içinde bulunduğu İNSAN HAKLARI İHLALLERİ ve OTORİTERLEŞMEDEN kurtarılması için İngiltere Dışişleri Bakanı Dominie Raab’ı daha aktif rol üstlenmeye çağırdı. Milletvekillerinin imzaladığı bildiride, Gazetecilerin tutuklanması, politikacılara, siyaset yapma yasağının getirilmesi, insan hakları savunucularının tutuklanması HDP gibi yasal bir partinin kapatılmaya çalışılması ve son olarak milletvekilliği düşürülerek cezaevine konulan Ömer Faruk Gergerlioğlu ile İnsan Hakları Derneği Başkanı'nın gözaltına alınmasının büyük yanlışlar olduğu ve büyük yanlışların bir faturasının olması gerektiği belirtiliyor.
Not: Ömer Faruk Gergerlioğlu 6 Temmuz 2021’de tahliye edildi.
* * *

“Adalete Aç, Şiddete Tokuz” pankartı ile Kadınlar Gününde, kadınların sesi olmaya çalışan “Action für Flüchtlingshilfe e.V.” Türkiye’deki cezaevlerinde yaşanan işkencelerin resmi olan BEYAZ SANDALYE eylemini Avrupa’nın bir çok şehrinde gerçekleştirerek büyük ses getirdi. Tek başına tutulduğu yıkık dökük, virane bir KARANTİNA hücresinde plastik bir sandalyenin üzerinde haya
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yasadışı bahis baronu, 'Ersan Şen pişmanlığını' anlattı2.THY, İran seferlerini iptal etti!3.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı4.'Cebimizden 5 kuruş çıkmayacak' denmişti: Şehir hastaneleri kara delik oldu!5.İstanbul Baro yönetimi beraat etti!
6.Borsa İstanbul’da manipülasyon soruşturması: 15 kişi tutuklandı7.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon8.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!9.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!10.Savcılık ABB konser dosyası tahliyelerine itiraz etti!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ








