İnsanlar ölürken halk bakın ne izledi?

41 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sonrası televizyon keyfimizden yine taviz vermedik. Daha önceki bombalı saldırılarda olduğu gibi Türkiye haber kanalı yerine eğlence programları ve dizi izlemeyi tercih etti. Saldırının olduğu saatlerde en çok izlenen program Survivor oldu

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıdan dakikalar önce

Türk halkı, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda korkunç terör saldırısının yapıldığı akşam da Survivor izledi. Daha önceki şehit cenazelerinde, bombalı saldırılarda olduğu gibi vatandaşlar haber yerine Survivor yarışmacılarının SMS oylamasını takip etti. IŞİD saldırısının yaşandığı 21.50 ve sonrasında en çok izlenen ikinci program ise Hayat Şarkısı isimli dizi oldu. 

DİZİ KEYFİNDEN VAZGEÇMEDİ

Saldırının gerçekleştiği 21.50 ve sonrasındaki saatlerde reyting sıralamasına hiçbir haber kanalı giremedi. Vatandaşlar haber izlemek yerine dizi ve film keyfinden vazgeçmedi. Acun Ilıcalı'nın kanalında yayımlanan ve saat 20.41'de başlayan Survivor (Hayatta kalma yarışı) yine zirveye oturdu. Türk halkı, Atakan ve Damla isimli iki yarışmacının oylama sonucu finale çıkıp çıkmayacağını 4 saat boyunca izledi. En çok izlenenler sıralamasında Kanal D'de yayımlanan Hayat Şarkısı dizisi ikinci oldu. Arkasından Star TV'deki Beni Affet dizisi geldi. 

TRT haberleri'>TRT HABER AYNEN DEVAM ETTİ

IŞİD'li canlı bombaların şok saldırısı sırasında Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut TRT Haber ekranlarındaydı. Dünyayı da ayağa kaldıran 41 kişinin hayatını kaybettiği, 239 kişinin yaralandığı saldırı sonrası TRT Haber yayın akışını değiştirmedi. Vatandaştan kesilen paralarla ayakta duran TRT, bombalı saldırıyla ilgili ayrıntıları vermek yerine Yiğit Bulut'un saldırıyla ilgili ‘Büyütülmemeli' sözlerini alt yazı olarak verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Bulut'un patlamayı haber yapan gazetecilere de "Patlama haberlerini yapmak, bu haberi abartmak, yalan haber yapmak boyunuzu mu büyütüyor?" skandal sözleri sosyal medyada büyük tepkiye neden oldu.

REYTİNG SIRALAMASI

Terör saldırısının olduğu 21.50-24.00 arasında en çok izlenen programlar:

Survivor:  6,62 Hayat Şarkısı: 3,36 Çelik Adam: 2,69 Şahane Damat: 1,93 Sen Kimsin: 1,79 Yarı Yarıya: 1,78 Benimsin: 1,44

REKLAM ARASINA GİRİP YAYINI ERKEN BİTİRDİ

Reyting tablolarında yayın saati 20.41-24.00 arası gözüken Survivor'da önceki akşam bir ilk yaşandı. Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayı haber alan Acun Ilıcalı, programı erken bitirdi. 

Program 2 saat 11 dakika sürdü. Normal saatinden erken bitti. Ilıcalı, reklam arası sonrası, “İstanbul'dan üzücü bir haber geldi. Bir patlama meydana gelmiş, biz de reklam arasında öğrendik. Bu durumda oylama akşamını uzatmamıza gerek yok. Hemen sonucu açıklayıp programı sonlandırıyoruz” diyerek programı kesti. 

Survivor 2016'nın dün akşam yapılması planlanan finali de ertelendi. Acunn Medya'dan yapılan açıklamada Survivor finalinin 30 Haziran Perşembe gününe alındığı belirtildi.

1 GÜN MİLLİ YAS İLAN EDİLDİ

Başbakanlık, saldırı sebebiyle bir günlük ulusal yas ilan edildiğini duyurdu ve bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 29 Haziran 2016 Çarşamba günü bayrakların yarıya indirilmesi kararlaştırıldı. Ancak milli yas ilan edilmesi kamuoyuyla saat 13:30 sıralarında paylaşılınca hayatını kaybeden 41 kişi için yarım günlük yas ilan edilmiş oldu. Havalimanındaki saldırının ardından milli yas ilan edilmesi, 10 Ekim 2015'te meydana gelen Cumhuriyet tarihinin en kanlı terör saldırısı olan Ankara Gar saldırısını da akıllara getirdi. 

BARIŞ MİTİNGİNE YOK KRALA VAR

DİSK, KESK, TBB, TMMOB, HDP ve pek çok sivil toplum örgütünün katılımıyla Barış Mitingi düzenlenmiş ancak daha yürüyüş başlamadan iki canlı bomba 3 saniye arayla patlamıştı. Kanlı saldırıda 109 vatandaşımız hayatını kaybederken 300'den fazla kişi de yaralanmıştı. Ancak bu saldırıdan sonra gündeme gelmesine rağmen milli yas ilan edilmemişti. Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan edilmişti. Kral'ın kendi ülkesi Suudi Arabistan'da ilan edilmeyen milli yasın Türkiye'de ilan edilmesi tartışmalara neden olmuştu.

SOSYAL MEDYA SANSÜRLENDİ

IŞİD saldırısından sonra vatandaşlar sosyal medya üzerinden konuyu gündemde tutmaya çalıştı. Twitter, Facebook ve Youtube mecralarında da gece saatlerinden itibaren kesilmeler yaşandı. Vatandaşlar sosyal medya üzerinden Atatürk Havalimanı'ndaki patlamayla ilgili haber ve görüntü izleyemedi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, “Sosyal medya üzerinden patlamayla ilgili görüntü paylaşanların hukuki sorumluluğu vardır” açıklaması yaptı. 

Kaynak: Özgür Düşünce Gazetesi
<< Önceki Haber İnsanlar ölürken halk bakın ne izledi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER