İnsanlığı mumla arar hale geldik

Sözde paralel yapı adı altında düzenlenen intikam operasyonunda tutuklanan isimlerden 62 yaşındaki Kazım Avcı’nın eşi Netice Avcı konuştu: “X-Rayda ötüyor diye engelli eşimin protezini çıkardılar. Cezaevinde yardıma muhtaç, protezi zarar görür diye 21 gündür banyo yapamıyor”

İnsanlığı mumla arar hale geldik

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sözde paralel yapı iddialarıyla yürüttüğü soruşturmada Eski milletvekili İlhan İşbilen ile birlikte tutuklanan 62 yaşındaki Kazım Avcı’nın eşi Netice Avcı, sağ bacağı tamamen protezli olan eşinin cezaevinde yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Özgürdüşünce Gazetesi'nden Metin Arslan'ın haberine göre, eşinin tutuklanmasından itibaren 21 gündür cezaevinde protezli olması nedeniyle banyo yapamadığını aktaran Avcı, “Eşim ihtiyaçlarını tek başına karşılayamıyor. Kendisi yüzde 68 engelli. Protezleri zarar görür diye banyo yapamıyor. Protezine hiç su değmemesi gerekiyor. Platinler var paslanmaması gerekiyor. Protezim bozulursa ben yatalak olurum diyor. Eşimin yatalak olmasından korkuyorum. Bel fıtığı tekrarlarsa böyle bir risk var. Cezaevi şartları ona göre değil. Ne zamana kadar kirli kalacak? Bit ilacı mı götüreceğiz? Bu insani bir ihtiyaçtır. Yetkililerin çözüm bulması gerekiyor. İhtiyaçlarını tek başına karşılayacağını bilsek cezaevinde bin yıl kalsa bile sabırla bekleriz” dedi.

TEK BACAĞININ ÜZERİNDE SEKEREK GEÇMİŞ
Cezaevinde x-ray cihazı öttüğü gerekçesiyle eşinin bacağındaki protezin çıkarıldığını söyleyen Avcı, “Seke seke, tek bacağının üzerinde hoplata hoplata cihazdan geçirmişler. Tekrar ötünce bir kez daha seke seke geçirtmişler. Bana ‘Eğer üçüncü kez geçirselerdi yere kapanacaktım’ dedi. Sürekli cihaz ses çıkarttığı için protezini çıkarmak zorunda kalıyorlarmış.” diye konuştu.

AKRABALIK SUÇ MU?
Eşinin Fethullah Gülen’in akrabası olduğu için tutuklandığını düşündüklerini söyleyen Avcı, “Eşim, Fethullah Gülen ile dayı-hala çocukları. Suçlamaların hiçbirisi tutarlı değil, hepsi yalan. Akraba olduğundan dolayı tutuklandığını düşünüyoruz. Biriyle akraba olmak suç mu?” diye sordu.

HAYATINI SÜRDÜREMEZ
Netice Avcı, şunları söyledi: “Bir insan, tek bacak üzerinde kaygan bir zeminde banyo yapabilir mi? Bir de bel fıtığı var. Sağlam bacağında da menisküs var. Doktoru merdivenli bir yerde oturmaması gerektiğini söyledi. Ama koğuşu iki katlı, alt katta lavabo-banyo var. Üst katta kalıyorlar. Kalp rahatsızlığı nedeniyle de sıcak bir ortamdan soğuk bir ortama geçtiğinde kalbi sıkıntı çıkarabiliyor.”

İDDİALAR İFTİRA
Emekli öğretmen Kazım Avcı’ya haksız yere terör örgütü suçlaması yapıldığını söyleyen eşi, “Neye mal olursa olsun doğruları söyleyen bir insan. Her kesimden insanla görüşürdü. Söylenenler iftira. Terör örgütüyle işi olmaz. KPSS sınavlarında soru çaldığını iddia etmişler. 2 oğlum da KPSS’yi kazanamadı. Bir oğlum 82 puanla DSİ’de memur oldu. Onun dışın- da hiçbir akrabam kazanamadı” dedi.

BASTONUNU VERMEMİŞLER
Kazım Avcı’nın çocukluğunda geçirdiği bir kazadan dolayı hayatını tek başına idame ettirmesinin zorluğuna dikkat çeken Netice Avcı, yüzde 68 engelli olan eşinin bastonunu almasına bile polisin izin vermediğini, ancak adliyeye çıkarken eline verildiğini anlattı.
<< Önceki Haber İnsanlığı mumla arar hale geldik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER