İnternette 2016'ya dair en çok arananlar açıklandı


Yandex, web ortamında 2016'ya dair en çok aranan ifadeleri açıkladı. Buna göre ilk sırayı Acun Ilıcalı'nın yapımı olan 'Survivor'ın yeni takımı' aldı. Onun ardından '2016 resmi tatiller' ve 'Euro 2016' geldi.

'KPSS' ve 'Lig Fikstürü 2015-2016' da yeni sene ile ilgili en çok aranan konular oldu.

Yandex, ilaveten 2015'in popüler aramalarına işaret etti. Ocak ayında en çok 'Takdir ve teşekkür', Şubat ayında ise 'Ütopya' adlı yapımın çokça arandığı belirlendi. Mart ayında Çanakkale temalı 'Bir Yolcuya Şiiri', Nisan ayında Yandex'in 'Çanakkale Şehitler Anıtı Panorama' hizmeti en popüler konulardı. Mayıs ayında arama motorunda ilk tercih 'Hıdrellezde Dilek Tutmak' idi.

2015'in internet fenomenlerinden biri haline gelen 'agar.io', Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında en çok aranan ifade oldu. Ağustos ayının sonunda hayata geçen FB Yandex projesinin etkisi ise Eylül ayında görüldü. Eylül ayında en çok 'FB Yandex' arandı. Derbinin oynandığı Ekim ayında en çok 'FenerbahçeGalatasaray' şeklinde aramalar yapıldı. Kasım ayında Yandex'e seçimlerle bağlantılı olarak en çok 'Seçim Sonuçları 2015' yazıldı. Aralık ayı ortalarına kadar en çok aranan ise 'Fenerbahçe – Trabzonspor' oldu.
CİHAN
<< Önceki Haber İnternette 2016'ya dair en çok arananlar açıklandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER