İnternette 'Bosna'yı terk et' kampanyası
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ekim 27 2018
Bosna Hersek'te ekonomik ve siyasi sebeplerden dolayı ülkeyi terk edenlerin sayısı katlanarak artıyor.
Euronews'in haberine göre Ekim ayı başında yapılan seçimlerden de umduğunu bulamayanlar Facebook üzerinden kurdukları platformda birleşti.
'Hayatınızı seçin, ayrılmayı seçin' sloganıyla kurulan grubun takipçi sayısı kısa sürede 10 bini geçti.
Bosna Hersek Sürdürülebilir Geri Dönüşler ve Entegrasyon Birliği (UZOPI) adlı sivil toplum örgütünün rakamlarına göre, 2018'in ilk altı ayında 5 bin 620 aile ülkeyi terk etti. Geçtiğimiz yıl 35 bin 300 aile Bosna Hersek'ten ayrıldı.
Halkın şikayet ettiği konuların başında etnik temelli siyaset, yüksek işsizlik oranı, düşük maaşlar, yetersiz eğitim ve sağlık sistemi geliyor.

Bosna Hersek'te kurulan Facebook grubu ülkeden ayrılmak isteyenleri teşvik ediyor
Ülkeden çıkmak isteyenleri teşvik etmek ve onlara yol göstermek için kurulan Facebook grubu, 'daha iyi bir gelecek isteyenlere' olası seçenekleri anlatarak bilgi desteği sağlıyor. Gruba üye olanlar ülkeden ayrılış sürecinde yaşadıkları deneyimleri paylaşıyor.
5 yılda 200 bin kişi ülkeyi terk etti
Bosna Hersek'te 1992-1995 yılları arasındaki savaş sonrası kurulan yeni sistemde karmaşık siyasi yapı karar alma sürecini engelliyor. Ülkedeki siyasi partilerin milliyetçiliği tetikleyen söylemleri de istikrarın önündeki en büyük engellerden biri olarak görülüyor. Her beş kişiden birinin işsiz olduğu ülkede gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 50'nin üzerinde.
Gençler arasında işsizlik oranının yüzde 50'nin üzerine çıktığı Bosna Hersek'te son beş yılda ülkeden ayrılanların say
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor8.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...9.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







