İpek Yolu'nda menfeze konan bomba patlatıldı


Mardin'in Nusaybin ilçesinde uluslararası İpek Yolu'nda teröristler tarafından menfeze konan bomba patlatıldı. Ölen ya da yaralanan olmayan patlama sonucu yolda büyük çukur oluştu.

Alınan bilgilere göre, dün akşam Nusaybin'e bağlı Tepeüstü (Tılmınare) Mahallesi yolu karşısındaki İpek Yolu altından geçen menfeze PKK'lı teröristler tarafından patlayıcı yerleştirildi. Patlayıcı saat 21.20 sıralarında patlatıldı. Patlamanın şiddetiyle köylüler büyük panik yaşadı. Olayda ölen ve yaralanan olmadı. Patlama üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri, jammer sinyal kesici ile güvenlik önlemleri alarak İpek Yolu'nu trafiğe kapattı. Bomba uzmanları ve dedektör köpeklerle bomba araması yapıldı. Yaklaşık 1 saat süren aramalarda başka herhangi bir patlayıcıya rastlanmadı.

Patlamanın etkisiyle uluslararası yolun Cizre-Nusaybin istikameti çöktü, yolda büyük bir çukur oluştu. Sabah yapılan çalışmalar sonrası Nusaybin-Cizre istikameti trafiğe açıldı. Cizre-Nusaybin istikametinde ise yolun tek şeridinden trafik akışı sağlanıyor. CİHAN
<< Önceki Haber İpek Yolu'nda menfeze konan bomba patlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER