iPhone ve Galaxy'nin yenisini bekleyenlere müjde!

Apple ve Samsung, gezegenin en iyi teknolojisine sahip yeni telefonlarının hazırlıklarını tamamladı.

iPhone ve Galaxy'nin yenisini bekleyenlere müjde!

Apple ve Samsung, gezegenin en iyi teknolojisine sahip yeni amiral gemi telefonlarının hazırlıklarını tamamladı. Yeni iPhone ve Galaxy cihazlar daha pazara çıkmadan karşılaştırmalar başladı.

Dünyanın en büyük iki telefon üreticisi Apple ile Samsung’un arasındaki rekabet bu yıl daha da şiddetlendi. Cihazlar henüz resmi olarak tanıtılmadan ünlü teknoloji siteleri karşılaştırmalara başladı.

13 Ağustos’ta tanıtacağı Galaxy Note 5 ve S6 Edge Plus modelleriyle gövde gösterisi yapan Samsung’a karşı Apple’ın, çok ciddi bir hamle yapacağı kesinleşti. 9 Eylül’de lansmana hazırlanan ABD’li devin, iPhone 6S, iPhone 6S Plus ve iPhone 6C’yi tanıtması bekleniyor. Şirket ayrıca yeni nesil Apple TV ve yeni iPad’ler ile tam saha hücumda olacak.

4 GB RAM gücünde

Galaxy Note 5 ise 32 / 64 / 128 GB dahili hafıza seçenekleriyle gelecek. Yani yüksek hafıza alanı olmasını isteyenler 64 ya da 128 GB versiyonunu tercih edebilir.

3000mAh bataryanın olacağı 5.66 inçlik cihazda 4 GB RAM, 2560×1440 çözünürlüğünde ekran, Exynos 7420 SoC (4×2.1GHz+4×1.5GHz) 5 MP ön ve 16 MP arka kamera, Android 5.1.1 Lollipop işletim sistemi bulunacak.

156 gram ağırlığında

Galaxy S6 Edge modelinin yenilenmiş hali olan Galaxy S6 Edge Plus'ın ise 5.7 inç boyutunda ve 1440 x 2560 piksel Super AMOLED ekran ile birlikte geleceği belirtiliyor. Exynos 7420 işlemci modelini kullanacak olan bu cihazda da 4 GB RAM ve 34/64 GB depolama seçenekleri yer alacak.

156 gram ağırlığında olduğu söylenen Galaxy S6 Edge Plus'ın 13 Ağustos'ta gerçekleşecek olan Galaxy Unpacked
2015 etkinliğinde açığa çıkması bekleniyor.

Bunlara ek, 16 MP destekli arka kamera ile gelen S6 Edge Plus'ın ön kamerasında ise 5 MP netliğinde görüntüler yakalayabilen lensin bulunacağı belirtiliyor.

Daha sağlam bir iPhone

Yeni iPhone 6S’te Force Touch teknolojisinin yanı sıra safir ekran koruması, daha büyük RAM kapa-sitesi, sağlamlaştırılmış bir polikarbonat kasa bulunması bekleniyor. Tasarım yönünden pek bir değişikliğe uğramayacak olan yeni iPhone’larda sır gibi saklanan yeni teknolojilerin ne olduğu ise merakla bekleniyor.

Saatte de çekişme büyük

İki büyük dev aynı zamanda akıllı saat alanında da kıyasıya rekabet halinde. Apple’ın bu yıla özel saat çözümlemesi olan Watch, kısa sürede dünya piyasasına damga vurdu. Geçen seneki sektörün mutlak hakimliğini üstlenen Samsung da yine pazar payını elinde tutmak için inovasyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

BUGÜN GAZETESİ
<< Önceki Haber iPhone ve Galaxy'nin yenisini bekleyenlere müjde! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER