Irak Başbakanı Abbadi: Türkiye askerlerini derhal Irak'tan çekmeli


Irak Başbakanı Haydar Abbadi, Türkiye'nin Irak'tan askerlerini derhal çekmesi gerektiğini ifade etti. Abbadi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine gönderdiği mektubun ardından ilk kez açıklama yaptı. Bağdat'ı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeir ile Abbadi'nin görüşmesinin ardından söz konusu açıklama yapıldı.

Görüşmede, Musul'un Başıka ve Zelikan bölgesinde bulunan Türk askerleri konusunun da gündeme geldiği aktarıldı.

Yapılan yazılı açıklamada," Türkiye bizden izin alarak o bölgeye yerleştiğine dair hiçbir belge gösteremez. Bunun kabul edilir bir tarafı yoktur. Türkiye Irak'tan askerlerini derhal çekmeli. " denildi.

Steinmeir ile görüşmede IŞİD ile mücadelede örgütün maddi kaynaklarının kesilmesinin şart olduğunu dile getiren Abbadi," IŞİD, Irak ve Suriye sınırı arasında serbestçe hareket etmektedir, bunun önlenmesi lazım. Diğer yandan IŞİD'in petrol ticaretini engellemek lazım ki bu ticaretin büyük çoğunluğu Türkiye sınırlarında yapılıyor. Bu konuda Türk yetkilerine görüşlerimizi bildirdik Aynı zamanda Birleşmiş Milletlerin de(BM) bu konudaki kararı açık." dedi.

Almanya'nın, Irak'ın IŞİD'e karşı verdiği mücadeleyi desteklediğini belirten Steinmeir, Bağdat'ı bu konuda takdir etiklerini ifade etti.


CİHAN
<< Önceki Haber Irak Başbakanı Abbadi: Türkiye askerlerini derhal Irak'tan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER