Irak eski Başbakanı'ndan çirkin yorum

Irak eski Başbakanı Nuri el Maliki, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırının 'doğal bir sonuç' olduğunu öne sürdü.

Atatürk havalimanına IŞİD 3 canlı bombayla saldırdı

Irak'ın eski başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Maliki, İstanbul'daki terör saldırısıyla ilgili Twitter hesabından mesajlar paylaştı. Maliki mesajında önceki gün Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısını kınadı. Ancak ardından da saldırının "radikal ve terörist güçlere kapıyı açmanın doğal bir sonucu" olduğunu iddia etti.


İBADİ'DEN TEHDİT

Öte yandan Irak Başbakanı Haydar el İbadi, katıldığı bir televizyon programında, iki yıla aşkın süredir IŞİD terör örgütünün elinde olan Musul'un kurtarılması operasyonuna Türkiye'nin katılması ihtimaline karşı tehditler savurdu.

Irak Başbakanı İbadi, Türkiye Musul'u kurtarma operasyonuna katıldığı takdirde IŞİD savaşı dışında muazzam bir savaşın çıkacağını savundu.

"Türkiye'nin Musul'daki emellerinin ciddi olduğunu" iddia eden İbadi, "Türkiye'nin olası Musul müdahalesi ve bölgeye yayılmasının, ISİD'i aşacak büyük bir savaşa yol açacağı" uyarısında bulundu.

"Türkiye ilk başta komşu ülkelerle sıfır sorun politikası benimsemişti" diyen İbadi, buna karşın Irak'ta meydana gelen çeşitli terör saldırılarının 'bazı komşu ülkeler' kanalıyla gerçekleştiğini öne sürdü.



<< Önceki Haber Irak eski Başbakanı'ndan çirkin yorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER