Irak krizinde son gelişme

İngiliz Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, Bağdat yönetiminin dün Ankara'ya 48 saat mühlet vermesinin ardından Türkiye'nin Irak'tan askerlerini çekmediğini söyledi.

Irak krizinde son gelişme

Söz konusu yetkili, Türk askerlerinin Irak'a Sünni Arap ve Türkmen güçlerinin talebi doğrultusunda konuşlandırıldığını aktardı. Konunun Irak Savunma Bakanlığı ile görüşüldüğünü aktaran yetkili, bu ülkedeki askeri gücün azaltılabileceğini de sözlerine ekledi.

Türkiye, Musul yakınlarında peşmerge ve IŞİD karşıtı güçlerin eğitildiği Başika kampındaki gücüne takviye yapmıştı. Irak Merkezi Hükümeti ise konudan haberdar olmadığını belirterek, Ankara'dan askerleri geri çekmesini istemişti.

TÜRKİYE OPERASYONLARA KATILDI AMA...
Öte yandan, Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, Türk jetlerinin Rus Su-24 tipi savaş uçağını sınır ihlali gerekçesiyle düşürdüğü 24 Kasım'dan bu yana ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava operasyonlarına katıldığını, fakat Suriye'deki IŞİD hedeflerini vurmadığı aktardı.

Uzun süre IŞİD karşıtı koalisyonun operasyonlarında Türkiye'nin daha aktif rol almasını isteyen ABD'nin, 24 Kasım'da Rus savaş uçağının düşürülmesinin ardından bu talebini sessiz sedasız askıya aldığı öne sürülmüştü.

Reuters'a konuşan ABD'li yetkililer, bu hamlenin amacını, "Türkiye ve Rusya arasındaki tansiyonun düşmesine yeterli süreyi tanımak" olarak tanımlamıştı

<< Önceki Haber Irak krizinde son gelişme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER