Irak ordusu o ilçeye operasyon başlattı

IRAK Ordusu, Musul'un Mahmur İlçesi'ne bağlı olan ve 9 Haziran 2014 tarihinde IŞİD'in 32 Türk şoförünü kaçırdığı Geyare Nahiyesi'ne büyük operasyon başlattı.

Irak ordusu o ilçeye operasyon başlattı

Koalisyon uçaklarının havadan desteklediği operasyon kapsamında bir köyün IŞİD'ten temizlendiği belirtildi.

Irak'taki Kürt internet sitelerinde ve televizyonlarında yer alan habere göre, Irak ordusu bugün sabah saatlerinde 2014 yılından beri IŞİD'in elinde olan Musul'un Mahmur İlçesi'ne bağlı Geyare Nahiyesi'ne yönelik büyük bir kara operasyonu başlattı. 9 Haziran 2014 tarihinde İskenderun Limanı'ndan termik santrale mazot götürürken 32 Türk TIR şoförünün kaçırıldığı ve 23 gün sonra serbest bırakıldığı Geyare Nahiyesi'nin IŞİD'ten temizlenmesi için başlatılan operasyona, Koalisyon uçaklarının da havadan destek verdiği belirtildi. 

Operasyon kapsamında Heracebır Köyü'nün IŞİD'ten kurtarıldığı kaydedilirken, Irak ordusunun Geyare Nahiyesi'ne doğru ilerlediği bildirildi. Mart ayı başında Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında Mahmur İlçesi'nde konuşlanan Irak ordusunun en önemli hedeflerinden birinin, Geyare Nahiyesi'nde bulunan havaalanını IŞİD'ten almak olduğu kaydedildi.

Kayank: DHA
<< Önceki Haber Irak ordusu o ilçeye operasyon başlattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER