Irak'tan Türk mallarına boykot

Türk askerlerinin Musul'un Başika bölgesinde konuşlandırılmasının ardından Irak'ın bazı bölgelerinde Türk mallarına boykot uygulanmaya başlandığı belirtildi.

Irak'tan Türk mallarına boykot

Rudaw internet sitesinin haberine göre, Bağdat İl Meclisi Türk mallarının şehre ithal edilmesini ve Türk firmalarıyla sözleşme yapılmasını yasakladı.

Musenna il Meclis Başkanı Yardımcısı Haris Lemhud, basına yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ülke egemenliğini ihlal ettiği gerekçesiyle birçok ilde Türk mallarının boykot edildiğini söyledi. Haris Lemhud, ırak ile Türkiye arasında yaşanan bu gerginlikten dolayı ülkede bulunan Türk firmalarıyla anlaşmaları fes edeceklerini belirtti. Harıs Lemhud, bu kapsamda başkent Bağdat, Musenna ve Diwaniye illerinde boykot kararının alındığını ifade etti.

Konu hakkında konuşan IrakEkonomist Abdurrahman Meşhedani ise Türk mallarına karşı boykot çağrılarının ciddi bir şekilde piyasaya yansımayacağını söyledi. Bu kararın siyasi gerginlikler doğrultusunda alındığına dikkat çeken Abdurrahman Meşhedani, Irak Hükümeti'nin bir çok sebepten dolayı Türk mallarının gelişini kesemeyeceğini dile getirdi.
<< Önceki Haber Irak'tan Türk mallarına boykot Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER