İran'dan son dakika doğalgaz açıklaması

İran Ulusal Doğalgaz Şirketi (NIGC), Uluslararası Tahkim Mahkemesi'nde görülen doğalgaz anlaşmazlığı davasının ikinci aşamasını Türkiye'nin kazandığına dair haberleri yalanladı.

İran'dan son dakika doğalgaz açıklaması

NIGC'nin İnternet sitesinde 'önemli duyuru' başlığı ile yapılan açıklamada NIGC ile BOTAŞ arasındaki davanın hala değerlendirme aşamasında olduğu ve mahkemenin nihai kararını vermediği ifade edildi.

Bugün bazı medya kuruluşlarında yer alan haberde İran ve Türkiye arasındaki doğalgaz anlaşmazlığı davasının ikinci aşamasını Türkiye'nin kazandığı, İran'ın Türkiye'ye sattığı doğalgaz fiyatının yüzde 10 ila 15'ini ceza olarak Ankara'ya ödeyeceği belirtilmişti.

Ancak NIGC'den yapılan yazılı açıklamada "Bazı haber ajansları tarafından servis edilen haberler Tahkim Mahkemesi'nin nihai kararını yansıtmamaktadır. NIGC hala nihai kararı beklemektedir ve nihai karar mahkeme tarafından zamanı gelince duyurulacaktır." denildi.

Açıklamada NIGC'nin şu anki gaz fiyatlarına bağlı kaldığı ve bu doğalgaz ithalat fiyatlarının makul olduğunu düşündüğü belirtildi. Ayrıca açıklamada bir önceki BOTAŞ davasının, NIGC lehine sonuçlandığı hatırlatıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber İran'dan son dakika doğalgaz açıklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER