İran'dan korkunç virüs açıklaması: Bir şehirde 50 kişi öldü
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 24 2020
İran'ın yarı resmi haber ajansı ILNA'ya konuşan bir yetkili, ülkede koronavirüsün ortaya çıktığı Kum kentinde 13 Şubat'tan bu yana 50 kişinin öldüğünü söyledi. Birkaç saat önce ölü sayısını 12 olarak veren hükümetten yeni gelen açıklamada ise ölü sayısı konusunda şeffaf olunacağı vurgusu yapıldı.
İran'ın yarı resmi haber ajansı ILNA, İran’ın Kum kentinde 13 Şubat’tan bu yana yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ölenlerin sayısının 50 olduğunu duyurdu.
Kum yetkililerinden Ahmed Amiriabadi Farahani, koronavirüsün merkezi olan kentte 250’den fazla kişinin karantinada olduğunu da söyledi.
İran koronavirüs vaka ve ölümlerini resmi olarak ilk kez 19 Şubat’ta duyurmuştu.
Kum’daki durumun iyi olmadığını söyleyen Farahani, hükümeti virüsü kontrol altına almada başarısız olmakla eleştirdi. Hemşirelerin koruyucu kıyafetler giymediğinin ve bazı sağlık personelinin kentten ayrıldığının altını çizen Farahani, “Bu zamana dek yönetimin koronavirüsle mücadele için belli bir adımına şahit olmadım” dedi.
AP'nin ILNA'ya dayandırdığı habere dair yetkililerden henüz açıklama gelmedi.
İran Sağlık Bakanı Said Nemeki bu sabah hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye, virüsün bulaştığı kişi sayısının da 47'ye çıktığını açıklamıştı.
Hükümet sözcüsü: Sayıları paylaşacağız
Öte yandan Hükümet Sözcüsü Ali Rabiei koronavirüs vakaları ve ölümleriyle ilgili şeffaflık sözü verdi: "Ülke genelinde kaç ölü olduğuna dair sayıları paylaşacağız. Sayılar konusunda şeffaf olacağımıza söz veriyoruz."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”
6.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!9.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







