IRES Bursa Gayrimenkul ve Bursa İnşaat fuarları kapılarını açtı


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve TÜYAP Bursa Fuarcılık işbirliğinde hazırlanan IRES Bursa Gayrimenkul ve Bursa İnşaat 2016 Fuarları kapılarını açtı.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarların açılışına, Vali Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü, sektör temsilcileri ve firmalar katıldı.

Törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, yeni alanlarda yeni inşaatlar yapmaktansa merkezi mahallelerin dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Özellikle 1999 öncesinde yapılan alanların mutlaka dönüştürülmesi gerektiğine değinen Karaloğlu, "Oralar gerçekten çok değerli yerler. Maalesef biz şehrin merkezini boşalttık, oralarda bugün gayrimenkul fiyatları düşmüş durumda. Oralarda yapılması gereken, artık tarihi mahallelere yakışır nitelikli projeleri üretmesi lazım artık Bursa'nın. Hem kentsel dönüşümü sağlaması hem de tarihe karşı sorumluluğumuzu yerine getirmemiz lazım." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise Bursa'nın büyük bir hamle içinde olduğunu ifade etti. Yerli raylı sistem araçları ve yerli uçakların burada yapıldığını, yakında savunma sanayi ve diğer yüksek teknolojik ürünler ile bir kalite şehri haline geleceğini belirtti. Şehrin, inşaat sektörü için de önemli bir merkez olma yolunda gelişmeye devam ettiğini anlattı.

Fuarın önemine değinen BTSO Başkanı İbrahim Burkay da Bursa'yı fuarcılıkta Türkiye'nin merkezi konumuna getirmek istediklerini dile getirdi. Özellikle Körfez geçişi ile birlikte bölgenin en önemli merkezlerinden birinin Bursa olacağını vurgulayan Burkay, "Bu fuarda 6 milyar dolarlık bir değer bugün alıcılarla buluşturuluyor. Bu fuardaki hedefimiz 1 milyar dolar ciro yapmak. Gayrimenkul sektörü olarak hedefimiz, geçen 2015 yılında bin 501 konut sattık. Bu sene yüzde 40 artışı yakaladığımızda 1 milyar dolar ciroya rahat yakalıyoruz." diye konuştu.

İnşaat sektörüne yönelik çok önemli bir fuara ev sahipliği yaptıklarını belirten TÜYAP Bursa Fuarcılık A.Ş Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise inşaat fuarlarının her sene büyüyerek devam ettiğini kaydetti. CİHAN
<< Önceki Haber IRES Bursa Gayrimenkul ve Bursa İnşaat fuarları kapılarını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER