İrtifa kaybettikçe işçi atıyorlar
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 29 2020
Paylaş
X Post
Amerikan savunma ve havacılık şirketlerinden Boeing ve Raytheon, yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınında havayolu şirketlerinin sipariş iptalleri ve tehir kararları sebebiyle krize girdi. İki şirket en az 23 bin kişiyi daha işten çıkaracak.
Dünyanın en büyük uçak imalatçısı Boeing'in geliri 2020 yılının temmuz-eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 29 azalarak, 14,1 milyar dolara geriledi.
Şirket aynı dönemde 466 milyon dolar zarar etti. Şirketin geçen yılın aynı dönemde kârı 1,2 milyar dolar seviyesindeydi. Boeing'in çalışan sayısının 2021 sonuna kadar 130 bine düşmesi bekleniyor. Buna göre en az 13 bin kişi daha işten çıkarılacak.
KRİZ SEBEBİYLE ÇALIŞAN SAYISINDA TENKİSAT
Boeing Genel Müdürü (CEO) Dave Calhoun çalışanlarla paylaştığı yazıda, salgının başından bu yana likiditeyi artırdıklarını, harcamaları azalttıklarını ve üretim oranlarını önemli ölçüde düşürdüklerini ifade etti.
Şirket üzerindeki etkiyi sınırlandırmak için personel sayısına dair kararlar alındığını belirten Calhoun, "2021 sonuna kadar yaklaşık 130 bin çalışandan oluşan bir işgücü bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
Boeing, nisan ayında Covid-19 salgınının etkisiyle çalışan sayısını yaklaşık yüzde 10 azaltacağını duyurmuştu.
RAYTHEON 20 BİN KİŞİNİN SÖZLEŞMESİNİ FESHEDECEK
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) savunma şirketlerinden Raytheon, Covid-19 salgını sebebiyle ticari havacılık satışlarının azaldığını ve 20 bin çalışanın işine bu yıl son vereceğini duyurdu.
Raytheon Technologies Genel Müdürü Greg Hayes, uzun ve yavaş bir toparlanma tahmin ettiklerini söyledi.
Ticari hava trafiğinin 2023'e kadar 2019 yılındaki seviyelerine dönmesinin beklenmediğine dikkati çeken Hayes, yakın vadede özellikle Covid-19 vak'alarındaki artıştan dolayı ticari hava trafiğinde kademeli bir toparlanma beklediklerini ifade etti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Süleyman Efendi cemaatine operasyon: Alihan Kuriş dahil 32 kişi tutuklandı2.AKP sadece 153 oy aldığı ilçeyi transferle kazandı3.Rüveybida kimdir?4.İngiliz İHA'ları Rusya semalarında: Savaşın seyri değişiyor5.Kuzey Marmara Otoyolu'nda korkunç kaza: Biri çocuk 3 can kaybı, 5 yaralı
6.Otobüs hendeğe devrildi: 12 ölü, 10 yaralı7.Hakkari’de kedi kurtarma çalışması faciayla sonuçlandı: Uzman çavuş hayatını kaybetti8.Süper Lig'in yeni yıldızı Salah, sahaya Messi gibi çıktı: Koruması yanından ayrılmadı9.1 milyon 116 bin kişi borcunu ödeyemedi10.Kahve Dünyası ve Altınmarka'nın kurucusu Birol Altınkılıç hayatını kaybetti

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

NUMAN YILMAZ YİĞİT












