İş dünyası BTSO ile ticari safariye çıktı

İş dünyası BTSO ile ticari safariye çıktı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ticari Safari Projesi kapsamında BURTARIM 2015 fuarında 24 ülkeden 80 firmanın alım heyetlerini ağırladı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Ticari Safari Projesi ile firmaların ticaret hacmini güçlendirmeyi ve ihracatını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

16 Makro Projesi'nden Ticari Safari Projesi kapsamında BTSO, Bursa 13. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı'nda (BURTARIM 2015) 24 ülkeden gelen alım heyetlerini ağırladı. Tarım sektöründe faaliyet gösteren Bursalı firmalar, binlerce kilometre uzaklıktan gelen yabancı heyetlerle bir araya geldi. Türkiye'de örnek projelere imza atan BTSO'nun organizasyonu ile yerli ve yabancı heyetler işbirliği imkânı yakaladı.

Almanya'dan Kamerun'a, Güney Kore'den İran'a kadar 24 ülkeden 80 firmanın alım heyetlerinin katıldığı BURTARIM 2015'de Türk firmaları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Aralarında Rusya'dan Agro Master, Noginsk Fuel Equipment Plant, Çin'den Zhejiand Hydraulics, Belarus'tan Belagro, Kosova'dan Fruits and Vegetables, Gürcistan'dan JSC Smart Retail gibi ülkelerinin önemli firma temsilcileri, Türkiye'nin tarım makine ve aletlerinin kalitesine güvendiklerini ve fiyat avantajıyla önemli alımlar ve işbirlikleri gerçekleştirmek istediklerini ifade ettiler.

İhracatta yeni pazarlar arayan Türk firmaları için önemli bir organizasyon olan BURTARIM 2015'te Rus firmalarının traktör ve süt aktarma pompası ve ekipmanları, Belarus firmalarının toprak işleme makineleri, Cezayir firmalarının ise tarım makineleri talepleri öne çıktı. Tunuslu bazı firmalar tarım makineleri, Romanya'dan bir firma da traktör bayiliği için görüşmelerde bulundu.

Almanya Hessen Eyaletinden fuara katılan İşadamı Joachim Diesner, Türkiye'nin en büyük tarım fuarlarından olan BURTARIM 2015'te Bursalı firmalarla önemli işbirliği görüşmeleri gerçekleştirdiğini söyledi. Konya'dan fuara katılan Farmöz Tarım Makinaları Satış Temsilcisi İbrahim Dündar ise, ikili iş görüşmelerinin firmaların dünyaca ünlü firmalarla ortak işler yapması için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, organizasyondan dolayı BTSO ve TÜYAP'a teşekkür etti. Dündar, "Fuara dünyanın birçok yerinden yabancı yatırımcılar geliyor. Böyle platformlar her zaman karşımıza çıkmıyor. Bu açıdan ikili iş görüşmeleri bizim için büyük önem taşıyor." dedi.

"TÜRKİYE'NİN KALİTESİNİ BİLİYORUZ"

Rusya'dan Bursa'ya gelen Agrimo firmasının yöneticisi Pavel Shvetsov, tarım sektöründe Türkiye'nin kalitesini bildiklerini ifade ederek, "İkili iş görüşmeleri bizim için güzel sonuçlar ortaya çıkardı. Rusya'dan Bursa'ya yeni işbirliği yapabileceğimiz firmaları bulmak için geldik. Türk firmalarının potansiyeli ve gücü bize heyecan verdi" diye konuştu.

"FİRMALARIMIZI, YENİ İŞ ORTAKLARI İLE BULUŞTURUYORUZ"

Türkiye'deki oda borsalara örnek olan Ticari Safari Projesi'nin yeni organizasyonlar ile devam edeceğini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, proje ile Türk ve yabancı işadamlarını Bursa iş dünyası ile buluşturarak Bursalı firmaların ihracatını ve ticaret hacmini artırmaya devam ettiklerini kaydetti. Burkay, "Bursa'ya yeni fuarlar kazandırırken, mevcut fuar organizasyonlarına da Ticari Safari Projesi ile yurt içinden ve yurt dışından önemli alıcı grupları getirerek Bursa iş dünyası ile buluşturuyoruz. Bu organizasyonlar sayesinde firmalarımız, yeni iş ortaklıkları yakalıyor. BTSO olarak Bursalı firmalarımızı, kendi sektörlerinin etkin temsilcileri ile buluşturmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu. 24 ülkeden 459 firmanın katıldığı fuarı yerli ve yabancı 300 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber İş dünyası BTSO ile ticari safariye çıktı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER