İş dünyası yeni hükümetten ekonomi ve ülke meselelerine çözüm bekliyor

İş dünyası yeni hükümetten ekonomi ve ülke meselelerine çözüm bekliyor

İş dünyası, kesin olmayan 1 Kasım genel seçimi sonuçlarını değerlendirdi. İzmir iş dünyasının temsilcileri, halkın ülkenin istikrarlı bir şekilde yönetilmesi mesajını verdiğini belirtti. İş dünyasına göre 7 Haziran seçiminin ardından artan terör olayları ve siyasi partilerin koalisyon hükümetini kuramaması üzerine huzur ve güvenlik sıkıntısı yaşayan halk, huzur ve güvenin sağlanmasına oy verdi. Muhalefet partilerinin öz eleştiri yapması gerektiğini vurgulayan işadamları, hükümeti tek başına kuracak olan AK Parti'nin de ekonomi başta olmak üzere ülke meselelerini çözecek nitelikte bir program oluşturmasını bekliyor.

'EKONOMİ VE GÜVENLİK ÖNE ÇIKARILMALI'

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, genel seçiminin ardından yaptığı değerlendirmede, seçmenin tercihini tek parti ve istikrardan yana kullandığını belirterek, bundan sonraki süreçte yeni hükümetin güvenlik ve ekonomi konularını ön plana almasını istedi. Yorgancılar, "7 Haziran genel seçimleri sonucunda ortaya çıkan koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması neticesinde halkımız, yenilenen seçim sonucunda tek parti hükümeti ve istikrardan yana tercihini yaparak, iradesini ve çözümsüzlük istemediğini ortaya koymuştur. Bundan sonraki süreçte yeni hükümetimizin, toplumdaki gerginliği ortadan kaldırıp tüm kesimleri kucaklayıp güvenlik ve ekonomi konularını ön plana alacak şekilde, ülkemizi 2023 hedeflerine taşıması en büyük beklentimizdir."

'ARTIK GERİLİM VE KUTUPLAŞMALAR SONA ERMELİ'

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, seçmenin 7 Haziran seçiminden sonra umut vermeyen muhalefete destek vermediğini, AK Parti ile yola devam dediğini belirterek, "Ama seçmen, 7 Haziran'da ihtar verdiği AK Parti'den de daha dikkatli bir ülke yönetimi bekliyor. İş dünyası olarak uğraştığımız belirsizlik, gerilim gibi sorunlarla boğuşmak istemeyen Türk seçmeni, tek parti ve istikrardan yana oyunu kullandı. Artık gerilim ve kutuplaşmalar sona ermeli, ekonomi ile siyasette hızlı hareket ederek, beklediğimiz reformlar yapılmalı." dedi.

'TÜRKİYE'NİN HEMEN EKONOMİ GÜNDEMİNE DÖNMESİNİ BEKLİYORUZ'

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Başkanı Seda Kaya, "Türkiye, beş ay içinde iki genel seçimi de demokrasinin kuralları içinde başarıyla yapmıştır. Seçim sonuçları, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 7 Haziran'da milletin verdiği mesajı çok iyi analiz ettiğini göstermektedir. Bunun karşılığında da seçmen, AKP'yi ödüllendirmiştir. AKP, 2011 yılındaki oy oranını yakalayarak büyük bir başarı kazanmıştır. Bundan sonraki süreçte Türkiye'nin hemen ekonomi gündemine dönmesini bekliyoruz. Ülkenin çözüm bekleyen çok büyük sorunları bulunmaktadır. İşsizlik, gelir dağılımındaki adaletsizlik, adalet, eğitim ve sosyal güvenlik sistemimizdeki aksaklıklar, ekonomideki kronik sorunlar, dış politikadaki kritik gelişmeler ve iç güvenlik ve terör sorunları gibi yoğun bir gündem bizi beklemektedir." dedi.

'MİLLET VE DEMOKRASİ KAZANDI'

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "1 Kasım 2015 seçimlerini milletimiz kazanmıştır, demokrasiniz kazanmıştır. Dört parti ile yeni Meclis'te yürütme sağlanacaktır. Halkımız güçlü, kararlı, kesintisiz bir hükümetten yana olduğunu göstermiştir. 7 Haziran seçimlerinden sonraki ekonomik istikrarsızlık, 1 Kasım seçimleriyle yeniden elde edilen siyasi istikrarla birlikte yerini toparlanmaya bırakacaktır. Ekonomik ve sosyal vaatlerin yerine gelmesi ve yatırımcının, halkın, çiftçinin, işçinin aylarca beklediği, önümüze bakacağımız günler başlamıştır." dedi.

'BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE EVRENSEL HUKUK İLKELERİNDE HASSAS OLUNMALI'

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, "Seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Hem siyasi hem de ekonomik açıdan ülkede iyileştirmesi gereken önemli konular var. Uzun vadede sürdürülebilir bir gelişim için acilen eyleme geçilmesi gerekiyor. Bizim beklentilerimiz sanayi üretiminin güçlendirilmesi, uluslararası ilişkilerin iyileştirilmesi, basın özgürlüğü, evrensel hukuk ilkeleri gibi konulara hassasiyet, çevresel değerlerin korunması, şehirleşmede dikkatli olunması. Bizler de her zaman olduğu gibi ülkemizin ilerlemesi, sorunlarının çözümü için canla başla çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

'KISA SÜREDE HÜKÜMET KURULARAK, ÜLKE SORUNLARINA ODAKLANILMALI'

Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği (KESİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Aytekin Öztaş, "7 Haziran seçimlerinde halkımız, uzlaşı hükümeti kurulması mesajı vermişti ancak bu gerçekleştirilemedi. Bunun yanında terör olayları arttı. Ülkede huzur, güven ortamı kalmadı. Bu durum halkımızı korkuttu. Yeniden tek parti iktidarıyla istikrara oy verdi. Bundan sonra kısa zamanda hükümet kurularak, ülke sorunlarına odaklanılmalı. Özellikle ekonomideki sıkıntılar bir an önce çözülmeli." dedi.

'MUHALEFET ÖZ ELEŞTİRİ YAPMALI'

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, "Halk, istikrardan yana oy kullandı. Hayırlısı olsun. Tek partinin kuracağı hükümetle istikrarın sağlanacağı düşüncesi, seçimle ortaya çıktı. Seçmen, seçim öncesi her şeye 'hayır' diyenlerle koalisyonu kuramayan partileri de cezalandırdı. Muhalefet partileri de özeleştiri yapmalı. Ülkemizin sorunu çok. Seçimden hemen sonra hükümet kurularak çalışmaya başlamalı." dedi.

'HALK MUHALEFETTEN HESAP SORDU'

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, "Hayırlı uğurlu olsun. Türk halkı, 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon kuramayan muhalefet partilerini cezalandırdı, onlardan hesap sordu. Ülkenin sıkıntılarından kurtulması için tek parti hükümeti kurulması gerektiğini ortaya koydu. Bundan sonra geleceğe bakmamız gerekiyor. Yeni kurulacak hükümet, ülke sorunlarının çözümü için zaman geçirmeden harekete geçmeli." dedi.

'TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİ KUCAKLAYAN BİR HÜKÜMET BEKLİYORUZ'

Ege İş Kadınlar Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, "Seçim sonuçları hepimize hayırlı olsun. Halkımız seçimde kararını verdi. Tek başına bir partinin hükümet kurmasını istedi. Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra artan terör olayları, koalisyon kurmayı başaramayan muhalefet partileri sandıktaki sonuçları belirledi. Muhalefet partileri, seçim sonuçlarını iyi değerlendirmeli. Sandıktan zaferle çıkan AK Parti'den de toplumun tüm kesimlerini kucaklayan, huzur ve güveni sağlayan, ülke sorunlarına çözüme odaklanan bir hükümet kurmasını bekliyoruz." dedi.

'HALK İSTİKRAR İSTEDİ'

Özel Güvenlik Hizmetleri Derneği Başkanı Serdar Gökhan Arıkan, "Seçim sonuçları, halkın istikrar istediğini gösterdi. 7 Haziran seçimlerinden sonra özellikle muhalefet partilerinin sergilediği yanlışlıkları gördü ve sandıkta buna göre oy kullandı. Dünyaya da bu sonuçla birlik ve beraberlik mesajı verildi. Türkiye için hayırlısı olsun. Tek partinin kuracağı hükümetle ülkemizin de sorunlarının kısa sürede çözüleceğine inanıyorum." dedi.

'CHP VE MHP KENDİNİ SORGULAMALI'

Ege Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, "Seçim sonucunda CHP ve MHP'nin kendisini sorgulaması gerekiyor. Halk AK Parti'ye, 7 Haziran'dan sonra 1 Kasım'da tek başına hükümet kurma görevi verdi. Bu tablonun ortaya çıkmasında, artan terör olayları sonucunda ülkedeki huzur ve güven ortamının ortadan kalkması da etkili oldu. Vatandaşlarımız, huzur ve istikrar için yeniden AK Parti'ye görev verdi. Bundan sonraki süreçte ülke gündeminde başkanlık sistemi de yer alabilir." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber İş dünyası yeni hükümetten ekonomi ve ülke meselelerine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER