İş dünyasında diplomasi ve kadının rolü

İş dünyasında diplomasi ve kadının rolü

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diplomasi Kulübü ve Stratejik Araştırmalar Merkezi 'İş Dünyasında Diplomasi ve Kadının Rolü' adlı söyleşi gerçekleştirdi.

Mithat Özsan Amfisi'nde gerçekleştirilen söyleşiye akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını Diploması Kulübü Başkanı Tuğba Tapsız yaptı. Daha sonra Çukurova Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr Harun Arıkan kürsüye çıktı.

Prof. Dr. Arıkan, siyasi tarihe bakıldığında 57 adet devlet ya da hükümet başkanının kadın olarak seçildiğine değinerek, 193 ülke arasında seçilmiş sadece fiilen 17 kadının hükümet ya da devlet başkanlığı yaptığını söyledi. Prof. Dr. Arıkan toplumun yarısını kadınların oluşturduğunu belirterek, "Türkiye açısından bakıldığında kadın akademisyen sayısının gittikçe arttığını görmekteyiz. Türkiye'deki toplam profesörler arasındaki kadın profesör sayısı yüzde 28." dedi.

İki oturum halinde gerçekleştirilen İş Dünyasında Diplomasi ve Kadının Rolü söyleşisinde ilk oturumda Leyla Özlem Demir Yasemin Tutal öğrencilerle buluşurken ikinci oturumda ise Avukat Muhal İkikardeş, Çiğdem Akça, Hanife Küçükyılmaz, Belgin Özçelik, Zuhal Kayışahin, Zeynep Cennet Ünal, Rana Dal öğrencilere hitap etti. Söyleşi sonunda katılımcılara teşekkür belgesi takdim edilirken etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.
CİHAN
<< Önceki Haber İş dünyasında diplomasi ve kadının rolü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER