İş dünyasından 18 Mart kutlaması


İş dünyasının çatı kuruluşları, 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi ile ilgili açıklama yaparak, şehitleri rahmetle andı ve milli birliğin önemine işaret etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapılan açıklamada, Çanakkale Zaferi'nin milli birlik ve beraberliğin en güzel örneği olduğu belirtilerek, şu ifadeleri kullandı:

"Millet olarak her zor zamanda bir araya gelmeyi, kenetlenmeyi nasıl başardığımızı, vatan söz konusu olduğunda kimsenin canını dahi düşünmediğini herkes çok iyi bilmektedir. Bugün bu birlik ve beraberliğe daha da fazla ihtiyaç duymaktayız. Ülke olarak bugün ulaştığımız noktayı en başta, vatan için canlarını feda etmekten çekinmeyen; vatan sevgisinin ne olduğunu, bağımsızlığın, özgürlüğün ne kadar yüce değerler içerdiğini gelecek nesillere gösteren kahraman şehitlerimize borçluyuz. Bizlere ve bizden sonraki nesillere düşen, bu güzel toprakları sonsuza kadar barışın ve kalkınmanın yaşanacağı, herkesin bir arada daha güzel günlere ulaşmak hedefiyle, can cana, yan yana var gücüyle çalıştığı, dünyanın en çağdaş ve en gelişmiş ülkesi yapmaktır. Bu hedef bizim ulaşana kadar ve ulaştıktan sonra da asla dönmeyeceğimiz hayalimizdir. Türk iş dünyası adına, bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale şehitlerimizi ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnetle ve rahmetle anarken, onların aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum."

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak da açıklamasında, "Çanakkale Zaferi, tarihimizde aziz milletimizin bir asır önce kazandığı büyük zaferlerden ve kahramanlıklardan biridir." diyerek şunları dile getirdi:

"Bizler aslında Çanakkale'de geleceğimizi kazandık. Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun ilk adımları Çanakkale'de atıldı. Eğer Çanakkale Zaferi olmasaydı, bugün bu topraklarda var olan bir millet olamayacaktık. Onun için Çanakkale Zaferi'ni sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde devam ettirmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de önemli kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir. 100 yıl önce milletimizin istikbaline kast edenlere karşı atalarımızın göstermiş olduğu birlik ve beraberliği, günümüzde evlatlarımızın geleceğini ve milletimizin birliğini hedef alan alçak terör saldırılarına karşı da göstermekteyiz. Milletimizin birlik beraberliği baki olduğu sürece dün amacına ulaşamayanlar, bugün ve gelecekte de ulaşamayacaktır. Bu duygularla, Çanakkale Zaferi'nin 101. yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan olarak emanet eden tüm şehitlerimizi, bütün kahramanlarımızı rahmetle ve şükranla anıyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber İş dünyasından 18 Mart kutlaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER