İşadamı İbrahim Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı


Eğitim alanındaki yatırımları ile de tanınan, aynı zamanda Yurtiçi Kargo ve MEF Okulları'nın sahibi işadamı İbrahim Arıkan (75) Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenazeye katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Arıkan'ın hayatını eğitime adadığını, Cumhuriyeti ve devrimlerini seven bir insan olarak kendisini saygıyla andığını söyledi.

Ünlü işadamı Arıkan için Zincirlikuyu Mezarlığı Camii'nde ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Çok sayıda ünlü isim ve Arıkanlı Holding çalışanının katıldığı cenazede eski bakanlardan Nevzat Ayaz, Seyfi Oktay, CHP millitvekilleri Barış Yarkadaş, Sezgin Tanrıkulu, Dursun Çiçek, eski başsavcı Aykut Cenzgiz Engin, İstanbul Eski Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey de hazır bulundu.

Cenazede taziyeleri Arıkan'ın oğlu Ümit Arıkan ve diğer aile üyeleri kabul etti. Arıkan'ın cenaze namazını, MEF Okulları'nda eğitim alıp ilahiyatçı olan Hüseyin Karadağ kıldırdı. Namaz öncesi yaptığı kısa konuşmada Karadağ, Arıkan'ın ülkesi için yaptığı fedakar çalışmaları taktirle andığını belirtti. Dua edilmesi ve helallik alınmasının ardından Arıkan'ın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, zabıta ekiplerinin omuzlarında taşınarak cenaze aracına konuldu. Arıkan, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Basın mensuplarının sorularını kısa bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Arıkan'ın hayatını eğitime adamış bir kişi olduğunu belirterek "Cumhuriyeti seven, Cumhuriyet'in getirdiği devrimleri seven ve ona inanan bir eğitimciydi. Saygıyla anıyoruz. Allah rahmet eylesin." dedi.

CİHAN
<< Önceki Haber İşadamı İbrahim Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER