İşareti Erdoğan verdi, yıkım başladı!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Şubat 11 2020
Ordu'da belediyeye ait arsa üzerine hasılat paylaşımı modeli ile inşâ edilen 3 blok için yıkım kararı alındı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Daha yıkmadınız mı?" talimatının üzerinden bir hafta geçmeden İdare mahkemesinin yıkım kararı alması dikkati çekti.
Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin 2017 yılında hasılat paylaşımı usulü ile 2017'de ihale ettiği 11 bin 575 metrekarelik denize sıfır arazi üzerinde inşâ edilen Belde Evler bloklarının yıkılması için bugün belediye ekipleri üç bloğun bulunduğu adrese geldi.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta 61 milletvekili ile bir araya geldiği istişare toplantısında "Daha yıkmadınız mı?" diye sorduğu Belde Evler blokları için mahkemeden yıkım kararı çıktı.
4 ağır iş makinesinin geniş güvenlik tedbirleri altında çalışmalara zeminden başladığı alanda binalar kolonlarından yıkılmaya başlandı.
Yıkım öncesi blokların bulunduğu araziye girmek isteyen bazı kişiler, güvenlik güçlerince uzaklaştırıldı.
ERDOĞAN, ORDU'DAKİ KUPON ARAZİYİ TAKİP EDİYOR
Erdoğan’ın “Bina ne oldu? Daha yıkılmadı mı? Beni günü birlik Ordu'ya getirtmeyin.” talimatının üzerinden bir hafta bile geçmeden Ordu İdare Mahkemesi'nin yıkım kararı alması "manidar" bulundu.
Mahkemenin verdiği karar üzerine Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri bu sabah erken saatlerde Belde Evler" bloklarının bulunduğu adrese geldi.
Projeyi üstlenen üç ortaklı şirkete karar tebliğ edildi.
Tebliğin akabinde iş makineleri üç bloktan müteşekkil Belde Evler'i yıkmaya başladı.

AKP'Lİ ENVER YILMAZ'IN DÖNEMİNDE İHALE EDİLDİ
Daha önce alt mahkemenin Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi'nin aldığı yıkım kararının yürütmesini durdurmu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?2.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!3.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!4.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!5.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor
6.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...7.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’8.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...


