İşbilen: Siyasi amaç uğruna toplumun dinamikleriyle oynuyorlar

İşbilen: Siyasi amaç uğruna toplumun dinamikleriyle oynuyorlar

Twitter'da yazdığı 29 mesajla İzmir'i ve İzmirlileri sert sözlerle eleştirerek, "Haşhaşilerin başkenti" ifadesini kullanan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten'e tepkiler büyüyor. Bağımsız İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, "Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun İzmir ziyareti öncesi Cuma İçten'in özellikle bilinçli olarak böyle bir açıklama yapmasının, dış basında çıkan haberleri unutturmaya yönelik olduğunu düşünüyorum. Bir de şu beklentileri var, tüm İzmirlilerin Davutoğlu'nun mitinginde olay çıkarmasını bekliyorlar. Ben bunların tamamen planlanmış ve planlarını uygulamaya konduğunu düşünüyorum ama İzmirliler böyle ucuz numaraları yutmaz." dedi.

'HEDEFE GİDEN YOLDA HER ŞEY MÜBAHTIR'

İzmir'den istediği sonucu çıkaramayacağını anlayan hakim gücün, "Hedefe giden yolda her şey mübahtır" anlayışı çerçevesinde hareket ettiğini söyleyen İşbilen, "Kirli oyunlar, seçimler yaklaştıkça kirli planlar şiddetli bir şekilde devreye sokulmaya başlandı. Önce toplumu ayrıştırdılar, ardından sırasıyla algı operasyonlarına başladılar. Ülke ciddi anlamda ekonomik ve siyasi krize doğru sürükleniyor. Bu bilinçli olarak yapılıyor, çünkü bunlar çatışmadan besleniyorlar. Hakim güce bakın, üçüncü dönemin sonuna yaklaştığımız şu günlerde gündemlerin ardı arkası kesilmiyor. Halkın polise, savcıya, hakime, daha doğrusu devlete olan güveni sarsılmak isteniyor. Eğer devlete olan güven ortadan kalkarsa ülkede güvenlik zayiatı olacak. Bu da iç karışıklık demektir. İşte bütün bunların önüne geçmek içen İzmirli hemşehrilerime, daha sakin ve böyle kışkırtıcı söylemlere kanmamalarını tavsiyesinde bulunuyorum." diye konuştu.

'İZMİRLİNİN YAŞANTISI, İZMİRLİYİ İLGİLENDİRİR'

"Diyarbakır'dan İzmir'le ilgili bir açıklama geliyorsa oturup düşünmek lazım." diyen bağımsız aday İşbilen, "İzmirlinin, Anadolu'nun diğer kentlerine göre farklı bir yaşam tarzı var. Kişinin özeli kişiyi ilgilendirir. Diyarbakır'dan ahkâm kesmenink, ne mensubu bulunduğu partiye ne de kendisi gibi düşünmeyen kitleye yararı olur. Milletvekili düzeyinde ve partinin önemli organlarında görev yapmış kişinin bu tür bir açıklama yapması, zihinlerde birçok soru işareti bırakıyor. Ben bu arkadaşın, birilerinin ağzıyla konuştuğunu düşünüyorum ama toplumumuz bu tür ucuz numaraları yutmuyor." şeklinde konuştu.

'BU İNSANLAR 170 ÜLKEDE OKUL AÇTI'

Toplumun bir kesimine yönelik "paralel", "Haşhaşi" gibi benzetmeler yapılmasını şaşkınlıkla izlediğin söyleyen İlhan İşbilen, "Paralel ve Haşhaşi denilen bu insanlar dünyanın 170 ülkesinde okul açtılar, Türkiye'nin fahri temsilcisi oldular ama sığ düşünceli bu insanlar, İzmir'den başlayan bu hareketin dünyada barış, hoşgörü ve diyaloğun temsilcisi olduğunu farkedemediler ama olsun. İzmirliler demokrattır. Kendi içlerinden çıkan bu hareketi hep sahiplendiler, bundan sonra da sahiplenmeye devam edeceklerdir, çünkü bu iş gönül işidir, parayla pulla yaptıramazsın. Bunların düşüncelerinde para yok, makam sevdası yo." diyerek tepki gösterdi.

'KENDİ PARALELLİKLERİNİ ÖRTMEK İSTİYORLAR'

Almanya, İngiltere, İsveç ve Avrupa'nın önde gelen basın kuruluşlarında her gün yeni iddialar ortaya atıldığını ve bunların yenilir yutulur cinsten olmadığını kaydeden İşbilen, "Almanya'da Der Spigel, Türkiye'de paralel bir istihbarat teşkilatının kurulduğunu açıklıyor. İngiltere, İsveç ve diğer Avrupa ülkelerinin basını ise Türkiye'nin, IŞİD gibi dünyanın başına bela olmuş terör örgütlerine silah yardımında bulunduğunu yazıyor. Suudi Arabistan da Türkiye'yi silahlı terör örgütlerine yardımda bulunan ülkeler listesine almış. Hakim güç, asıl kendi paralelliklerini örtmeye çalışıyor." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber İşbilen: Siyasi amaç uğruna toplumun dinamikleriyle... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER