İşçiler eylemde; Ford Otosan Kocaeli'ndeki üretimine ara verdi

İşçiler eylemde; Ford Otosan Kocaeli'ndeki üretimine ara verdi

Ford Otosan, işçi eylemleri sonucu parça ikmalinin yapılamaması nedeniyle Kocaeli'ndeki Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında geçici süreyle üretime ara verdi. Fabrika önünde toplanan yaklaşık 600 işçi, yaptıkları eylem ile, sendikaya olan tepkilerini dile getirdi.

Ford Otosan, işçi eylemleri sonucu parça ikmalinin yapılamaması nedeniyle Eskişehir İnönü fabrikası hariç Gölcük ve Yeniköy fabrikalarında geçici süreyle üretime ara verdi. Ford Otosan'ın, Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) tarafından yapılan açıklamada, "Bursa ilinde otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren bazı şirketlerde gerçekleşen işçi eylemleri, Kocaeli yerleşkemizde yer alan Gölcük ve Yeniköy fabrikalarımızın parça ikmalinde kesintiye yol açmıştır. Yaşanan parça tedarik problemi sebebiyle, Gölcük ve Yeniköy fabrikalarımızda üretim faaliyetlerine 20 Mayıs 2015 Çarşamba gününden itibaren geçici süreyle ara verilmiştir. Parça ikmal problemi çözüldüğünde üretim tekrar başlayacaktır."denildi. Açıklamada ayrıca, şirket satışları üzerinde herhangi bir etki beklenmediği belirtildi.

İŞÇİLER EYLEM YAPTI

Bursa'daki Otomobil fabrikalarında başlayan eylemler Kocaeli'ye sıçradı. Ford Otosan'ın Yeniköy ve Gölcük fabrikalarında çalışan yaklaşık 600 sendikalı işçi, sabah fabrika önünde eylem yaptı. Fabrikanın giriş kapısı önünde bir araya gelen işçiler, Türk Metal Sendikası'nın yetkisinin feshedilmesini, ücretlerinde iyileştirme ve işten çıkartılan arkadaşlarının geri alınmasını talep etti. İşçiler, Bursa'daki eylemle temas halinde olduklarını ve oradakilerle taleplerinin aynı olduğunu aktararak Ford'un üretime başlama kararı alsa bile kendilerinin bantları yürütmeyeceklerini savundu.

POLİS DEVREYE GİRDİ

Ford yöneticileriyle yüz yüze görüşerek taleplerini dile getirmek isteyen işçiler, "Fabrika yöneticileri yanımıza gelene kadar buradan ayrılmayacağız." dedi. Ancak daha sonra işçi temsilcileriyle görüşen polis ekipleri, eylemi sonlandırdı. Yaklaşık bir saat süren eylem, polisin işçilere, "Basın açıklaması yapıp dağılın. Dağılmazsanız müdahale ederiz." uyarısında bulunmasıyla noktalandı. Kendi aralarında tartışan işçiler, polis müdahalesine maruz kalmak istemedi. Kimi işçiler fabrika önünde direnişi devam ettirmek isterken kimileri de polisin yönlendirmesiyle hareket etmenin daha doğru olacağını dile getirdi. Fabrika önünden ayrılma kararı alan işçiler, daha sonra eylemlerini 'Gölcük'te mi İzmit'te mi devam ettirmeleri gerektiği' konusunda tartıştı. İşçiler, perşembe günü İzmit Sabri Yalım Parkı'nda toplanarak eylemlerini sürdürme kararı aldı. CİHAN
<< Önceki Haber İşçiler eylemde; Ford Otosan Kocaeli'ndeki üretimine... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER