IŞİD avcısına hastane sürgünü

Türkiye, terör örgütü IŞİD'in seri halde gerçekleştirdiği kanlı saldırılara sahne oluyor. Her eylemden sonra bir dizi istihbarat ve güvenlik zafiyeti ortaya çıkıyor. Gaziantep'te ortaya çıkan skandal güvenlik ve istihbarat zafiyetinin tesadüf olmadığını ortaya koydu

Atatürk havalimanına IŞİD 3 canlı bombayla saldırdı

IŞİD'in Gaziantep'teki faaliyetlerini 2 yıl boyunca takip eden 70 uzman polisin tamamının 17 Aralık yolsuzluk operasyonundan sonra tasfiye edildiği ortaya çıktı. IŞİD uzmanı bir polisin de hastaneye memur olarak atandığı belirlendi

Gaziantep'te terör örgütü IŞİD'in çeşitli illerde düzenlediği bombalı saldırıları organize eden kişileri 2012 yılından itibaren yaklaşık 2 yıl boyunca adım adım izleyen 70 terör ve istihbarat polisinin 17-25 Aralık süreci ile birlikte görevden  alındığı ortaya çıktı. 

IŞİD UZMANI KOMİSERE SÜRGÜN

IŞİD'in faaliyetlerini en iyi bilen ve örgütü yıllarca takip eden Gaziantep İstihbarat Şube Müdürülüğü'nde IŞİD ve El Kaide Masası'nda görevli bir komiser ise İç Güvenlik Paketi'ne eklenen ek madde gerekçe gösterilerek Sağlık Bakanlığı emrine verildi. IŞİD uzmanı şimdi bir hastanede memur olarak çalışıyor.

CANLI BOMBALARI İZLEDİLER

Polisin fiziki ve teknik takibinde olan terör örgütü IŞİD militanlarının, bu süreçte örgütsel faaliyetler yürüttüğü, ormanlık alanlarda eğitim yaptıkları, paintball maçlarıyla silahlı eğitim gördükleri, alternatif bayram ve cuma namazları kıldıkları, örgüte eleman temin ettikleri belirlendi. Polisin 2 yıllık takibinde olan ve neredeyse her adımlarında fotoğraflanan 19 kişiden bazıları bombalı saldırı veya saldırı girişimlerinin ardından tutuklandı. Örgütün sözde emiri Yunus Durmaz canlı bomba olarak kendini patlattı. 

TAKİBİ ENGELLEDİLER

Hakkında arama ve tutuklama kararı çıkarılan 8 örgüt mensubu ise Suriye'ye kaçtı. Eğer Gaziantep polisinin IŞİD militanlarına yönelik başarılı teknik ve fiziki takibi 2014 yılında son bulmasaydı bugün birçok insan hayatta kalacaktı.

Gaziantep'te polisin 2012 yılının ortasında başlayıp, 2014 yılının ilk aylarına kadar sürdürdüğü fiziki ve teknik takip 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından sonra akamete uğradı. 1-19 Ocak 2014 tarihlerinde Adana'da silah yüklü tırlara yönelik operasyonlar IŞİD'in Gaziantep ayağının takibinin yavaş yavaş son bulmasına neden oldu.

MİLİTANLAR KONTROLDEN ÇIKARILDI

21 Şubat 2014'te Terörle Mücadele Kanunu'nun 12. maddesinde değişiklik yapıldı. Yasa mart ayında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeden önce kolluk kuvvetleri normal dinleme süresi 3 ay idi. 

DİNLEME SÜRESİ KISALTILDI

Bu süre 3 ay daha uzatılabiliyordu. Ayrıca örgütlü suçlar kapsamında yapılan dinlemeler birer aylık süreler ile müteaddit defalar uzatılabiliyordu. Yeni düzenleme ile dinleme süreleri iki aya indirildi ve bir kez bir ay süre için uzatabilme şartı getirildi.  Dinleme işlemi örgütlü suçlar kapsamında bulunması halinde her seferinde bir ayı geçmeyecek şekilde en fazla üç ay daha dinleme yapabilecek hale getirildi. Böylece IŞİD, PKK gibi terör örgütüleri için var olan süresiz dinleme 6 ay ile sınırlandırıldı. 

TEKNİK TAKİP SONA ERDİ

Yapılan bu düzenleme ise terör örgütlerinin işine yaradı. Dinlemedeki sınırlama ile birlikte Gaziantep'te IŞİD'e yönelik 2012'den beri yapılan teknik takipler de 2014'ün ilk aylarında yavaş yavaş sona ermeye başladı. Bu da IŞİD militanlarının  polisin kontrolünden çıkmasına neden oldu.

TERÖR UZMANI POLİSLER TOPTAN TASFİYE EDİLDİ

Gaziantep Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü emrinde görev yapan 70 uzman polis görevlerinden alındı. Gaziantep Emniyet'inde IŞİD konusunda uzman olan polis şefinin ise bir hastaneye memur olarak atandığı öğrenildi. 

DAVA DOSYASINA GİRDİ

Söz konusu tasfiye terör örgütü IŞİD'in başta Gaziantep olmak üzere Türkiye'nin çeşitli yerlerinde serbest hareket etmesine neden oldu.  Gaziantep polisinin 2 yıl süren takibi sırasında elde edilen bilgiler ve fotoğraflar ise savcılığın geçen mart ayında açtığı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan dava dosyasına girebildi.

TERÖRİSTLERİN İKİSİ RUS PASAPORTLU

İstanbul Atatürk Havalimanı'na canlı bomba saldırısı düzenleyerek 44 kişinin ölümü 239 kişinin de yaralanmasına neden olan üç teröristten ikisinin kimlik bilgilerine ulaşıldı. 

FOTOKOPİSİ EMLAKÇIDA

Teröristlerden ikisinin Rus pasaportu taşıdıkları, isimlerinin de Vadim Osmanov ve Rakim Bulgarov oldukları öğrenildi. Vadim Osmanov'un Fatih'te kullandıkları evi kiraladığı, pasaportunun fotokopisine de emlakçıdan ulaşıldığı öğrenildi. 

BİLGİSAYARIN HARD DİSKİNİ TAHRİP ETMİŞLER

Teröristlerin laptopu saldırı için evden çıktıktan sonra evin yakınlarında attıkları çöp kutusunda bulundu. Teröristlerin içindeki bilgilere ulaşılmaması için laptopun hard diskine kesici delici bir alet ile zarar verdikleri öğrenildi. Gözaltındakiler için bir günlük ek gözaltı süresi verildi. 

TERÖR CESARETLENDİRİLDİ AÇIK ZAFİYET VAR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye yönelik eleştirilerin ardından grup başkanvekilliği görevinden istifa eden MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Terör olaylarının çok sık rastlanan bir konu haline geldiğini belirten Vural, "Eğer siz terör örgütlerini muhatap alıp onlarla çözüm süreci başlatır, dış politikanızı da terör örgütleri ekseninde oluşturmaya başlarsanız, terör örgütleri cesaret alır. Cesaret aldığı gibi de bu ortamlarda bir ilişkiler ağı kurar. Şimdi bu kadar patlamaları yapabilen örgütler demek ki bir ilişki ağından faydalanıyor. Terörle mücadelede başarıya ulaşmada en önemli yol, terörü cesaretlendiren ortamdan uzaklaşmaktır ama Türkiye iç ve dış politikasını maalesef terör örgütlerini meşrulaştıracak girişimlerle bozdu" dedi.

IŞİD NETWORK OLUŞTURDU

Atatürk Havalimanı'na terör saldırısı olacağına ilişkin istihbarat olmasına rağmen noktasal ve operasyonel anlamda bir istihbarat bilgisinin gelmediğine dikkat çeken Vural, şunları söyledi: "Atatürk Havalimanı'nda 20 gün önce saldırı olacağı planlanıyorsa bunun eğer noktasal olarak operasyonel bir istihbarat noktasına indiremiyorsanız bir zafiyet söz konusudur. Suriye'de IŞİD'e 'öfkeli gençler' diyerek tanımlayanlar bu terör örgütlerinin Türkiye'de bir network oluşturmasına sebebiyet vermemiş midir?"

"IŞİD'LİLER ADANA'DA 5 YILDIZLI OTELLERDE KALIYORLARDI"

CHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Suriye'deki çatışmada yaralanan IŞİD'li teröristlerin Adana'daki 5 yıldızlı otellerde kalıp, hastanelerde tedavi edildikten sonra tekrar savaş bölgesine götürüldüklerini iddia etti. Özdiş, "Bu ülkede IŞİD'e kamyonlarla silah gönderildi. IŞİD'li teröristler gece sabahlara kadar Suriye'de savaşıyorlardı, gündüz geliyordu. Adana'nın 5 yıldızlı otellerinde IŞİD terör örgütü mensupları kalıyorlardı. Tedavi görüyordu 5 yıldızlı hastanelerde ve tekrar gece birileri tarafından alınıp Suriye'ye götürülüyor ve oradaki savaşa müdahale ettiriliyordu" dedi.   

Kaynak: Özgür Düşünce Gazetesi
<< Önceki Haber IŞİD avcısına hastane sürgünü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER