IŞİD davasında tutuklu sanık kalmadı

IŞİD terör örgütüne üye oldukları gerekçesi ile 3’ü firarı 17 kişi hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu 3 sanığın tahliyesine karar verdi. Dosya kapsamında tutuklu sanık kalmadı.

IŞİD davasında tutuklu sanık kalmadı

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davaya tutuklu sanıklar Ahmet Deligöz, Kemal Yaradılmış, Mehdi Tatlıbal, tutuksuz 9 sanık ile avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak oğlu da sanıklar arasında bulunan tanık Nihat Targu dinlendi. Oğlunun 2014 yılında Suriye'ye gittiği bilgisini veren Nihat Targu, oğlunun kendisini daha sonra aradığını ve 500 TL para istediğini söyledi. Oğlunun parayı almak için birisinin arayacağını ve arayan kişinin sanıklardan Mehdi Tatlıbal olduğunu ifade eden Nihat Targu, parayı toparlayamadığı için veremediğini dile getirdi. Nihat Targu ayrıca, “Oğlum baba Suriye sınırında Şanlıurfa'ya yakın bir yerde bulunduğunu söyledi. Bana ‘Allah için savaştığını ve gelmeyeceğini söyledi.” dedi. 

Sanık Mehdi Tatlıbal ise geniş bir akraba grubunun olduğunu ve Suriye sınırına madde bağımlılığından kurtulmak için akrabaları arasındaki irtibatı sağladığını söyledi. Telefon numarasının akrabalık ilişkisi bağlamında Nihat Targu'nun oğlu Murat'a verilme ihtimalinin olduğunu ileri sürdü.

Tanık beyanın ardından tutuklu sanıklar Ahmet Deligöz, Kemal Yaradılmış ile Mehdi Tatlıbal hiçbir örgüte üye olmadıklarını ileri sürerek tahliyelerini istediler.

Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi, üzerilerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, tutuklulukta geçirdikleri süre, delillerin büyük çoğunluğunun toplanmış olmasını dikkate alarak tutuklu sanıklar Ahmet Deligöz, Kemal Yaradılmış ve Mehdi Tatlıbal'ın tahliyesine karar verdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından IŞİD terör örgütüne üye oldukları gerekçesi ile 3'ü firarı 10'u tutuklu 17 kişi hakkında terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemli dava açılmıştı. Davanın ilk duruşmasında 10 tutuklu sanıktan 7'sının tahliyesine karar verilmişti.

MuhabirAjans
<< Önceki Haber IŞİD davasında tutuklu sanık kalmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER