IŞİD, Diyarbakır saldırısı için bir kez daha 'biz yaptık' dedi!

Rumiyah isimli derginin kapağında TAK'ın üstlendiği Diyarbakır saldırısının fotoğrafı yer aldı

Diyarbakır'da 8 polis ve sivilin şehit olduğu saldırıyla ilgili dehşet görüntüleri

IŞİD, Türkçe ve İngilizce başta olmak üzere 8 dilde yayımladığı Rumiyah adlı dergisinin bu ayki sayısında Türkiye'deki militanlarına çağrı yaparak, AKP üyeleri ile polis, asker ve hakimlerin öldürülmesini istedi. Dergide, Fırat Kalkanı Operasyonu'na katılan askerler için, "Kafir Türk askeri size geliyor. Onların kanı köpeğin kanı gibidir." ifadeleri kullanıldı.

52 sayfalık Rumiyah dergisinin bu ayki sayısında geçtiğimiz hafta Diyarbakır Bağlar'da Emniyet Müdürlüğü'nün ek binası yakınlarında yapılan ve TAK örgütünün üstlendiği saldırıyı kapak yapan IŞİD, bir kez daha saldırının kendileri tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Saldırının IŞİD'in lideri Bağdadi'nin Türkiye'de saldırılar yapılması yönündeki çağrısına dayanarak yapıldığı belirtildi.



Dergide Türkiye'deki militanları için AKP üyelerine saldırma ve Türkiye'de cihat yapma çağrısında bulunan IŞİD, Türk askerine karşı da hakaret eden cümleler kuruldu  

Diyarbakır saldırısında ne olmuştu?

4 Kasım Cuma günü, Diyarbakır Bağlar'da Emniyet Müdürlüğü'nün ek binası yakınlarında bombalı araçla yapılan saldırıda 2'si polis 9 kişi hayatını kaybetmişti.

Diyarbakır Valiliği olayın hemen ardından, saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiğini açıklamıştı. Reuters ise IŞİD kaynaklarına dayandırdığı haberinde Bağlar'daki bombalı saldırıyı IŞİD'in üstlendiğini abonelerine duyurdu.

Diyarbakır Valiliği, bir açıklama daha yaparak, saldırıyı PKK'nın gerçekleştirdiğinin telsiz konuşmalarından ortaya çıktığını savunmuştu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, DBP Çüngüş İlçe Eş Başkanı Recai Altay'ın da hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak "IŞİD saldırıyı o karakola hukuksuzca tutulan HDP'lilere yaptı" iddiasında bulunmuştu. 
<< Önceki Haber IŞİD, Diyarbakır saldırısı için bir kez daha 'biz... Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER