IŞİD’in merkez üssü Gaziantep

Gaziantep’teki IŞİD soruşturma dosyası yetkisizlik kararı verilerek, 5 kişinin öldüğü HDP mitingine yönelik bombalı saldırı dosyası ile birleştirilmesi için Diyarbakır’a gönderildi. Eylemlerin belli merkezlerde planlandığını kaydeden Savcı, örgütün yoğun faaliyet alanı ve yapılanmasının Gaziantep’te olduğunu belirtti.

IŞİD’in merkez üssü Gaziantep

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nca IŞİD yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma, 5 Haziran tarihinde HDP mitingine yapılan bombalı saldırının ardından yetkisizlik kararı ile Diyarbakır'a gönderildi.

Şüpheliler Mustafa Demir, İlhami Balı, İsmail Korkmaz, Selçuk Budak, Sami Çakır ve Ökkeş Karabeyli hakkında hazırlanan soruşturma dosyası, HDP mitingine saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma ile birleştirilirken, yetkisizlik kararında IŞİD ile ilgili çarpıcı bilgilere yer verildi. Şüphelilerin IŞİD terör örgütünün amaçları doğrultusunda Suriye'de silahlı faaliyetlerde bulunduğu, aralarında örgütsel bir hiyerarşi gerçekleştirmek suretiyle ast-üst ilişkisi kurdukları belirtildi.

IŞİD MİLİTANLARI TEDAVİ ETTİRİLDİ

Şüphelilerin internet üzerinden bağlantı kurularak terör örgütüne katılmaya ikna edilen kişilere sınırı illegal geçirmek suretiyle Suriye'de bulunan IŞİD kamplarına gönderdiğini vurgulayan savcı, aynı şekilde Suriye'de bulunan örgüt mensuplarının da Türkiye'ye geçirildiğini kaydetti. 

Şüphelilerin örgüte lojistik destek sağlamak için Türk ve yabancı plakalı araçları Suriye'ye geçirdiğini, IŞİD terör örgütü adına para transferi yaptığını, çatışmalarda yaralanan örgüt mensuplarını sınırdan geçirerek hastanelerde tedavi ettirdiğini kaydeden savcı, bu kişilerin aynı zamanda örgüte maddi destek sağlamak amacıyla para transferi yapmak suçunu işlediğini de belirtti.

İŞLENEN SUÇLAR BELLİ BİR MERKEZDEN PLANLANIYOR

Yoğunluklu olarak örgütün faaliyet alanı ve yapılanmasının Gaziantep'te olduğunu belirten savcı, şüphelilerin hiyerarşik ilişki içerisinde bu kent üzerinde eylemleri gerçekleştirdiğini kaydetti. 

Faaliyet alanının Gaziantep ile sınırlı kalmadığını vurgulayan savcı, değişik birçok yerde şüphelilerin örgüt adına faaliyet yürüttüğünü ifade etti. Cumhuriyet Savcısı, 5 Haziran günü Diyarbakır'da HDP mitingine yapılan bombalı saldırının faili olan Cafer kod adlı Orhan Gönder'in de Gazintep'te yakalandığını vurguladı. 

Orhan Gönder'in Gaziantep'e geldikten sonra telefonla Ebu Bekir kod adlı İlhami Balı'ya 4 kez şifreli mesaj attığını kaydeden savcı, İlhami Balı'nın ise bu şahsın Suriye'deki IŞİD kamplarına geçişini sağlamak için şüpheli Türkmen Ahmet kod adlı İsmail Korkmaz'a talimat verdiğini belirtti. Örgüt faaliyetleri içerisinde işlenen suçların genellikle belli bir merkezden planlanarak uygulamaya sokulduğunu belirtti.

TERÖR EYLEMLERİ İÇİN KEŞİF

6 şüphelinin örgüt mensuplarına kalacak yer temin ettiğini, günlük ihtiyaçlarını karşıladığını, kuryelere maaş ödediğini ve şiddet içeren eylem yaptırmak için keşif ve istihbarat faaliyeti yürüttüğünü belirten savcı, IŞİD terör örgütüne ait patlayıcı maddeleri taşımak ve saklamak şeklinde çeşitlilik ve süreklilik arz eden örgütsel eylemlerde bulunduklarını ifade etti.


<< Önceki Haber IŞİD’in merkez üssü Gaziantep Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER