IŞİD infazcısına tahliye

2014'te Şanlıurfa'da yakalanan IŞİD militanı Ahmet G., MİT'ten gelen yazıyla savunma yaptığı iddia edildi. Mahkeme, infaz görüntüleri olmasına rağmen sanığı serbest bıraktı. Güneş serbest kalır kalmaz Suriye'ye kaçtı.

Konya'da canlı bomba bağlantılı 3 IŞİD'li yakalandı

VİDEO-ARŞİV

Suriye'de infaz yaparken görüntüleri bulunan IŞİD militanının tutuklu yargılandığı davada ilginç bir detay gün yüzüne çıktı. IŞİD üyesi olduğu iddia edilen Ahmet G.'nin avukatı müvekkilinin örgütle ilgisi olmadığını MİT'ten gelen bir yazı ile savunarak tahliye istedi. Mahkeme “Delilleri karartma şüphesi yok” diyerek sanığı adli kontrol kararı ile tahliye etti.

Tahliye olduktan sonra izini kaybettiren sanığın ismi en son Gaziantep Cumhuriyet Savcılığı tarafından kentteki IŞİD yapılanmasına yönelik hazırlanan iddianamede geçti. 19 şüphelinin bulunduğu 4 Mart 2016 tarihli iddianamede şahıs, 8 nolu sanık olarak yer aldı.

‘KANITIMIZ MİT'

Şahıs, yanındaki iki kişi ile birlikte yaklaşık iki yıl önce yakalanarak gözaltına alındı. 25 Mart 2014'te Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Şanlıurfa karayolu GATEM Bölgesinde yapılan yol kontrollerinde tesadüfen yakalanan şahıs, tutuklandı. Güneş'le birlikte ele geçirilen hard diskin içerisinde IŞİD üniforması ile silahlı infaz yaparken çekilmiş görüntülerine de rastlandı. Güneş ve yanındaki iki kişi hakkında IŞİD üyesi adına eylem yaptıkları ve terör örgütü üyesi oldukları gerekçesi ile 22 Nisan 2014'te  iddianame hazırlanadı. Davanın 30 Ekim 2014 tarihindeki duruşmasında Güneş'in avukatı MİT'ten gelen bir yazıyla savunma yaptı.

KAÇMA ŞÜPHESİ YOKMUŞ

Avukat, “İddianameye baktığımızda müvekkiller önce El Kaide ile suçlanmakta biraz daha incelediğimizde IŞİD'çi olarak yargılanmaktadır. Müvekkilimin tek suçu iki müslümanı arabasına almasıdır. Ve arabasında bulunan bandrollü kitaptır. MİT'e sordurduk. MİT'ten yazılı cevap geldi, ‘ilgileri alakaları yoktur' dendi. Sabit ikamet sahibi olmaları, MİT Raporu ve müvekkillerimin uzun süredir tutuklu kalmaları, atılı suçu işlediğine dair yeterli ve somut delil olmaması. Delillerin karartılması ihtimali de bulunmamaktadır. Kaçma şüphesi yoktur. Bu hususlar dikkate alınarak müvekkillerimin tahliyesine karar verilmesini talep ediyoruz” dedi.

IŞİD TERÖR MÜ?

Mahkeme, bu talepleri dikkate alarak tahliyelerine karar verdi. Yine mahkeme heyeti IŞİD'in bir terör örgütü olup olmadığının Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT'e sorulmasını karar verdi. Böylece Güneş ve arkadaşları yaklaşık 6 ay sonra tahliye edildi.

ÇIKAR ÇIKMAZ KAÇTI

Ancak serbest kalan Güneş'in yurt dışına kaçtığı ortaya çıktı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü koordinesinde IŞİD'e yönelik kent merkezi ile Malatya ve Elazığ'daki toplam 36 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. Operasyonda aranan isimlerden biri de Güneş'ti. Gaziantep IŞİD yapılanması ile ilgili hazırlanan iddianamede Güneş'in halen Suriye'de IŞİD silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda silahlı faaliyetlerde bulunduğundan ötürü yakalanıp savunmasının alınamadığı belirtildi.

ÖZGÜR DÜŞÜNCE GAZETESİ/ERKAN ACAR
<< Önceki Haber IŞİD infazcısına tahliye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER