IŞİD operasyonlarıyla ilgili çok çarpıcı değerlendirme

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Temmuz 26 2015
HDP’li Altan Tan, asker ve polislere yönelik saldırıların asla kabul edilemeyeceğini belirtti.
IŞİD operasyonlarıyla ilgili çok çarpıcı değerlendirme

Hükümeti eleştiren Tan, AKP’yi geç önlem almakla suçladı. “İş işten geçtikten sonra bir şeyler yapmaya çalışıyor. IŞİD operasyonları da çok geç kalmış, zamanında tedbiri alınmamış politikaların sonucudur” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Suruç’taki canlı bomba saldırısı ve PKK eylemleriyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.  Tan, “Adıyaman’da uzman çavuşun öldürülmesi, Diyarbakır ve Ceylanpınar’daki polislerin öldürülmesi asla doğru görülemez, kabul edilemez. Bunlar da milletin gariban çocuklarıdır” dedi.

AK Parti’nin her şeyi geç algıladığını savunan Tan, “İş işten geçtikten sonra bir şeyler yapmaya çalışıyor. IŞİD operasyonları da çok geç kalmış zamanında tedbiri alınmamış politikaların sonucudur” ifadelerini kullandı.

BAŞKANLIK KAOSU

Suruç saldırısının asıl mesajının Türkiye’ye olduğunu dile getiren Tan, “Erdoğan, başkanlık macerasını kafasına koymasından beri Türkiye siyasal kaos içindedir. Ülke ‘yönetilemez’ bir yöne doğru sürükleniyor. İktidar boşluğu var. Bu iktidar boşluğu nasıl doldurulur? Bu saldırının koalisyon hesaplarıyla da bağlantısı, ilintisi var” dedi.

KEMALİST REFLEKSLER

Türkiye’nin güney illerinden başlayarak Ortadoğu’daki kavganın fiili olarak içine çekilmesinin hedeflediğini dile getiren Tan, “Önce Türkiye’nin güney illeri, sonra da batıya doğru bu yangının yayılması isteniyor” dedi. Ayrıca Kürt siyaseti, PKK, PYD ve HDP ile ilgili senaryoların da bulunduğunu aktardı.

‘Çözüm sürecinin mimarıyım’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masayı devirmesini değerlendiren Tan, “Tayyip Erdoğan Kemalist devletin refleksleriyle davranıyor. Yani, ulus devlete cila atmak istiyor. Makyaj yapmak istiyor. Yeni bir Ortadoğuya zihni hazır değil, etrafındaki kadrolar hazır değil. Cesareti buna hazır değil” dedi.

DAR KADRONUN ÇIRPINIŞI


Erdoğan ve ekibinin yolsuzluklardan, Suriye, Irak, Mısır, politikalarına, küresel sistemle yersiz kavgalara kadar çok büyük yanlışa girdiklerini hatırla

Bu haberler de ilginizi çekebilir