IŞİD operasyonunda gözaltına alınan isim bakın kim çıktı?

Terör örgütü IŞİD'in saldırılarından sonra önceki gün başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan en dikkat çekici isim örgütte yönetici olmakla suçlanan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk'tu.

IŞİD operasyonunda gözaltına alınan isim bakın kim çıktı?


HACI BAYANCUK'UN OĞLU!

İstanbul'da gözaltına alınan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk, 'terör'ün yabancısı değil… IŞİD terör örgütüne yönelik operasyonda yakalanan Halis Bayancuk, 15 yıl önce gerçekleştirilen katliamlarla Türkiye'yi kan gölüne çeviren Hizbullah'ın liderlerinden Hacı Bayancuk'un oğlu çıktı!

Millet Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye 17 Ocak 2000'de Beykoz'daki lüks villaya yapılan Hizbullah operasyonu sonrasında bir dizi vahşetle tanıştı. Operasyonda terör örgütü Hizbullah'ın Türkiye sorumlusu Hüseyin Velioğlu ölü ele geçirilmişti. Evdeki dokümanlar, katliamları ortaya çıkardı. Örgüt, o güne kadar hiç görülmemiş işkence yöntemleriyle, yüzlerce kişiyi öldürüp hücre evlerinin bodrumuna gömmüş ve üzerine beton dökmüştü.  Bu infazlar kanımızı dondurmuştu.
 
ARMUT DİBİNE DÜŞTÜ!

Kurbanlarını ‘domuz bağı' ile sorgulayıp katleden örgüte yönelik operasyonlarda yakalananlardan birisi de, ‘Hafız' kod adlı Hacı Bayancuk'tu... Velioğlu'ndan sonra örgütün Türkiye sorumlusu olan Bayancuk, ‘Gaffar Okkan suikastı'  dahil birçok suçtan yargılandı ve müebbet hapis cezasına çarptırıldı. IŞİD'e bağlılığını açıklayan ve geçen bayramda cihat çağrısı yapan Halis Bayancuk ise, o Hacı Bayancuk'un oğlu çıktı.

Halis Bayancuk'u daha önce tutuklatan müdür 1 yıldır hapiste
Bütün zanlılara kelepçe takılırken ona takılmaması kamuoyunda büyük tepki çekti. Bunun üzerine dün kelepçeli olarak hastaneye götürüldü. Aslında Bayancuk, 1,5 yıl önce eski Van TEM Şube Müdürü Serdar Bay-raktutan'ın gerçekleştirdiği ‘El-Kaide' class='textetiket' title='El Kaide haberleri'>El Kaide' operasyonunda gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Bayraktutan ise bu operasyonları yaptığı gerekçesiyle bir yıl önce tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderildi.
<< Önceki Haber IŞİD operasyonunda gözaltına alınan isim bakın kim... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER