IŞİD operasyonuyla ilgili bomba detay!

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Temmuz 24 2015
5 kişilik IŞİD terörist grubu Kilis'teki sınır karakoluna saldırdı. 1 astsubayı şehit etti, iki uzman çavuşu da yaraladı. Askerin verdiği karşı ateşte 1 terörist öldürüldü. 3 araç tahrip edildi. İddiaya göre, ‘Bordo Bereliler' olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı birlikleri saldırının ardından sıcak takip için sınırı geçti.
IŞİD operasyonuyla ilgili bomba detay!

Bir gün önce bölgeye gönderilen özel birlikler sınırı geçerek sıcak takip başlattı. F-16 savaş uçakları da keşif uçuşlarına başladı.

Dün, Suriye sınırında korkulan oldu. Kilis'te 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı'na bağlı Dağ Hudut Karakolu sorumluluk alanına, 5 kişiden oluşan terör örgütü IŞİD üyesi bir grup saldırıda bulundu. Saldırıda bir astsubay şehit olurken, iki Mehmetçik yaralandı. Askerin açtığı ateş sonucu ise bir IŞİD militanı öldürüldü. Militanlara ait 3 araç imha edildi. Ayrıca bir roketatar ve bir Kalaşnikof silah ele geçirildi. Yaralı askerler Kilis Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı. Olay yerine ise Gaziantep'teki hastanelerden ambulans sevkiyatı yapıldı.

Bordo Bereliler sınırı geçti

Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, olayın hemen ardından sınırın Suriye tarafındaki IŞİD kontrolündeki Ayyeşe köyündeki örgüt mevzileri tank ve obüslerle vuruldu. Hem devriye uçuşu yapan hem de Diyarbakır'dan havalanan F-16 savaş uçakları bölgeye yönlendirildi. ‘Bordo Bereliler' olarak bilinen Özel Kuvvetler Komutanlığı birlikleri saldırının ardından sıcak takip için sınırı geçti. IŞİD'in bulunduğu Türkmen köyü  Ayyaşe'de örgütle girilen şiddetli çatışmanın ardından ise akşam saatlerinde güvenli bölgeye geri çekildi. IŞİD militanları Ayyaşe'yi  tamamen terk ederken, bölgedeki siviller civar köylere sığındı. Daha önce sınır hattını takviye eden TSK, ‘Bordo Bereliler' i bölgeye göndermişti. Bu birlikler Kilis'in yanı sıra Suriye sınırındaki Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'de de konuşlandırılmıştı. Zaman'ın ulaştığı Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) kaynakları,  IŞİD militanlarının öğle saatlerinde yaralı bir teröristin sınırı geçmesine izin vermemesi nedeniyle devriye görevi icra eden  askeri birliklere bu saldırıyı düzenlediğini iddia etti.  

Suriye'deki iç savaş 5. yılında devam ediyor. Savaştan kaçan 2 milyondan fazla mültecinin sığındığı Türkiye, özellikle son dönemde artan güvenlik tehditleriyle de  karşı karşıya kalıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir