Işid sahada top oynamış polis tribünde seyretmiş

IŞİD’in düzenlediği bombalı saldırıları organize eden 19 kişinin, 2012 yılından itibaren adım adım izlendiği ortaya çıktı. Örgütün, militanları eğitimden geçirmesi her safhada fotoğraflandı. 2014 başında nedense takip kesildi. 2015’te ise bombalı eylemler gerçekleşti.

Işid sahada top oynamış polis tribünde seyretmiş

2 yıl adım adım izlenmişler

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü terör ve istihbarat birimleri 2012 yılı ortalarında o dönem El Kaide olarak bilinen, ancak daha sonra IŞİD'e yöneldiğini belirlediği yapı içerisindeki kişileri fiziki takibe aldı. İzlenilenler arasında örgütün sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz, geçtiğimiz 1 Mayıs’ta Gaziantep saldırısını gerçekleştiren Ahmet ve Talha Güneş ile birlikte 19 kişi yer aldı.

2014 yılının ilk aylarına kadar süren takipte şüpheliler adım adım izlendi, her anları fotoğraflandı. Bilgiler ve fotoğraflar, savcılığın terör örgütü üyeliği suçundan geçen Mart ayında açtığı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan dava dosyasına girdi.

PAINTBALL OYNAYIP ŞINAV ÇEKTİLER

Fiziki takipte örgüt üyeleri Yunus Durmaz, Ahmet Güneş, Abdulmutallip Polat, Nusret Yılmaz’ın da aralarında olduğu 25 kişinin kamuflaj elbisesi giyerek örgütsel eğitim amaçlı paintball maçı yaptıkları, 3 Kasım 2012 ve 10 Şubat 2013'te örgütsel bağları güçlendirmek için halı saha maçı yaptıkları, eğitim amaçlı düz koşu ve şınav çektikleri saptandı.

DERİ VE PARA TOPLADILAR

IŞİD üyelerinin derneklerde küçük çocukları eğittikleri ve imamların arkasında namaz kılmayı reddettikleri belirlendi. Teknik takipte, IŞİD üyelerinden Ahmet Güneş’in 25 Aralık 2012'de örgüt finansmanında kullanılmak üzere toplanılan derileri örgüt adına satmakla ve piyasa araştırması yapmak üzere bazı kişilerle konuştuğu saptandı.

8 KİŞİ SURİYE'DE SAVAŞIYOR

Polisin takibe aldığı 19 şüpheliden 8'i, 2015 yılı içerisinde IŞİD'e yönelik operasyonlarda tutuklandı. 1 Mayıs günü 3 polisin şehit olduğu Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik saldırıyı gerçekleştiren İsmail Güneş saldırının ardından tutuklandı. Polisin izlediği örgütün diğer üyeleri, halen Suriye'de oldukları için yakalanamadı.

GAR SALDIRISINI O PLANLADI

Ankara’da 105 kişinin öldüğü Gar Meydanı’ndaki saldırının ardından canlı bombaların başkente Gaziantep’ten gittiği ortaya çıktı. Saldırıyı sözde Türkiye emiri Yunus Durmaz’ın organize ettiği saptandı. Yunus ile kardeşi Hacı Ali’nin başlarına 5.5 milyon lira ödül konuldu. Durmaz kardeşlerin izine geçen 19 Mayıs günü ulaşıldı. Düzenlenen operasyonda Yunus Durmaz intihar yeleği ile kendini patlattı. Kardeşi Hacı Ali de sağ ele geçirildi.

<< Önceki Haber Işid sahada top oynamış polis tribünde seyretmiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER