IŞİD'den Mısır'a piramitleri yıkın çağrısı

Terör örgütü IŞİD'den dünyayı tedirgin eden yeni tehditler.

IŞİD'den Mısır'a piramitleri yıkın çağrısı

Orta Doğu'yu bir virüs gibi saran IŞİD terör örgütü Mısır’daki saldırıların ardından yeni tehditlerle ortay çıktı.Suriye ve Irak'ta tarihi-kültürel dokuyu paramparça eden terör örgütü Palmira başta olmak üzere farklı bölgelerde farklı kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasının önünü kesti.

Geçtiğimiz yılalrda Taliban'ın Afganistan'da 1,500 yıllık Buda heykelini yıkması hafızalarda tazeliğini korurken terör örgütünün lideri Ebubekir el Bağdadi bu kez de Mısır'daki Sfenks ve piramit gibi kültürel mirasların yıkılmasının dini bir vazife olduğunu söyledi.

The Telegraph’ın haberine göre, İngiliz vatandaşı Müslüman aktivist Anjem Choudry, “Mısır’da böyle bir yönetim etkin olursa ne piramitler, ne sfenks ne de başka eserler kalır” diyerek olayın vahametini gözler önüne serdi.

Öte yandan IŞİD sempatizanı Kuveytli vaiz İbrahim el Kandari geçen yıl verdiği bir röportajda bu yapıların dini değil kültürel olduğunu bu gerekçeyle yıkılabileceğini söylemişti. Yıkım çağrısı yapan Kandari, “Daha önce bu yapıların Müslümanlar tarafından yıkılmamış olması, yıkılmaması gerektiği anlamına gelmez” demişti.

Uzmanlar IŞİD'in yeryüzünde geçmişte yaşamış uygarlıklara ait hiç bir iz bırakmak istemediğini ve bu yüzden alakası olmadığı halde bu işi İslam'la bağdaştırmaya çalışarak tahribat yaptıklarını ve bu yolla dünyaya korku salmaya çalıştıklarının altını özellikle çizdi.

Piramitler ve Sfenks Mısır’ın turizm sektörü açısından büyük önem arz ederken aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunuyor.

SAMANYOLUHABER.COM
<< Önceki Haber IŞİD'den Mısır'a piramitleri yıkın çağrısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER