IŞİD'in Gaziantep katliamı göstere göstere mi geldi?

IŞİD'in 'Gaziantep emiri' Yunus Durmaz'ın, IŞİD'in Türkiye emiri İlhami Balı'ya bir düğüne yönelik saldırı gerçekleştireceğini yazdığı ortaya çıktı. Söz konusu belgelerin 10 Ekim Ankara Gar Katliamı iddianamesinde yer aldığı belirtildi.

IŞİD'in Gaziantep katliamı göstere göstere mi geldi?


Gaziantep saldırısının belgesi Ankara katliamı iddianamesinde vardı!

Gaziantep’te Siirt Pervarili bir ailenin mahallede düzenlediği düğüne dönük bombalı saldırının uzun zaman önce planlandığı ortaya çıktı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 10 Ekim Ankara Garı saldırısıyla ilgili iddianamesinde yer verdiği bilgiler, IŞİD’in Antep’te düğünlere saldırı düzenleyeceğine yer verilmişti. 
Ankara’da barış mitngine düzenlenen ve 100’ün üzerinde insanın yaşamını yitirdiği katliamın planlayıcısı IŞİD’li Yunus Durmaz’ın IŞİD’in Türkiye emiri İlhami Balı’yı bilgilendirdiği ve eylem onayı istediği, 6 Ekim’de yazıldığı düşünülen “WRD0904.TMP.DOCX” isimli metinde “Gaziantep’te suikast ve mıknatıslı bomba ameli yapmak için izin istiyoruz bunun artısını eksisini düşündük, aralıklı ve kuvvetli vurulmazsa polis üstünü çabuk kapatır” ifadeleri yer alıyordu. Acil cevap istenilen o metinde, “1: NATO patriotları çekiyor, yol güzergâhları biliniyor, tamam derseniz geçiş yollarına mayın döşeyerek bekleyeceğiz. Bunlara yapabileceğimiz en uygun amel mayın. 2: PKK’liler düğün yapıyorlar. Bu düğüne sadece akraba olduğu için gelenler de var ama geneli PKK’li ve düğünlerde PKK bayrağı açılıyor, PKK şarkıları söyleniyor böyle bir yere amel yapalım mı diye soruyorum. Bugünlerde düğün var. Tamam derseniz amel yapacağız inşallah” yazıyordu.


<< Önceki Haber IŞİD'in Gaziantep katliamı göstere göstere mi geldi? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER