IŞİD'in kontrolündeki bölgeden Kilis'e ateş açıldı

Kilis’e Suriye tarafından açılan ateş sonucu bir asker şehit oldu, bir askerin ise kayıp olduğu öğrenildi.

IŞİD'in kontrolündeki bölgeden Kilis'e ateş açıldı

Kilis’in sınır hattında bulunan Şehit Memet Hudut Karakolu’nda görevli ve Ardıçlı Köyü yakınlarında devriye gezen askerlerin üzerine IŞİD’in etkin olduğu bölgeden açılan ateş sonucu yaralanan 2 askerden biri hastanede şehit oldu. Olayda yaralandığı bildirilen askerin ise, açılan ateşle şoka girdiği sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Kilis Valisi Süleyman Tapsız, 1 askerin de kayıp olduğunu ve bulunması için operasyon başlatıldığını söyledi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, hastaneye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Vali Tapsız, burada yaptığı açıklamada akşam saatlerinde Şehit Memet Karakolu’nda görevli ve sınır hattındaki Ardıçlı Köyü’nde devriye gezen askerlere Suriye’den Türkiye’ye geçen kaçakçı grubu tarafından ateş açıldığını ve 1 askerin şehit, 1 askerin de kayıp olduğunu söyledi. Vali Tapsız, şunları söyledi:

"Bugün saat: 18.00 sıralarında Şehit Memet Hudut Karakolu sorumluluk bölgesinde sınır devriyesi yapan askerlerimize Suriye tarafından Türkiye’ye geçen kaçakçı grubu tarafından ateş açılıyor ve çatışma çıkıyor. Bir askerimiz maalesef şehit oldu, bir askerimiz de kayıp. Bununla ilgili incelemelerde devam ediyor. Bu bölge DEAŞ’ın kontrolünde olan bir bölgedir. Şu anda verebileceğim bilgi bunlar."

TSK'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan, Türk Silahlı Kuvvetleri de konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

TSK'nın resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"01 Eylül 2015 tarihinde saat 18.15 sularında Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kilis Şehit Mehmet Hudut Karakolu’nda görevli unsurlarımıza, sınırın Suriye tarafında DEAŞ Terör Örgütü kontrolündeki bölgeden açılan ateş sonucunda Kahraman bir silah arkadaşımız ağır şekilde yaralanmış, derhal ambulansla hastaneye tahliye edilmiştir. Kahraman silah arkadaşımız hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Ayrıca çatışma esnasında bir silah arkadaşımız ile irtibatımız kesilmiş olup arama faaliyeti ve bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Şehidimize Allah’tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

"Şehidimiz, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem"

Ak Parti Kilis Milletvekili Reşit Polat, şehidin, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem olduğunu söyledi.
      
Polat, hastane çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür terör olaylarının son dönemlerde sıklaştığını ifade etti. Polat, şunları kaydetti:
"Şehit Akçakale nüfusuna kayıtlı Yusuf Beylem. Milletimizin başı sağ olsun. Bu tür terör olayları her zaman var. Allah milletimize güç versin. Acı kaybımız. Çok da fazla konuşmaya gerek yok. Ruhu şad olsun."

DHA/AA
<< Önceki Haber IŞİD'in kontrolündeki bölgeden Kilis'e ateş açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER