Işık: İşsizlik rakamları önümüzdeki süreçte hızla aşağıya doğru inecek


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, işsizlik ağustos rakamlarında bir miktar yükselme olduğunu söyledi. Son 1 yılda 950 bin insanın iş gücüne katıldığını ve bunun 837 bininin iş bulduğunu kaydeden Işık, "Aslında önemli bir sayıda iş bulan gencimiz var, ama istihdama katılan her insanımıza iş bulamadığımız için bir yükselme var. Ağustos ayı biliyorsunuz Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinden sonra belirsizliğin zirve yaptığı bir dönem oldu. Tüketici güven endeksinin dip yaptığı bir dönem oldu. Biz bunu konjonktüre bağlıyoruz. Şimdi 1 Kasım'da ortaya çıkan istikrar tablosu ile beraber, tüketici güvenindeki yükselmeyle beraber bu işsizlik rakamlarının önümüzdeki süreçte hızla aşağıya doğru ineceğini düşünüyoruz." dedi.

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından, 26. dönemde görev yapacak milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kayıt işlemleri devam ediyor. Meclis Şeref Holü'nde kurulan masalarda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, kayıt yaptırdı. Işık, kayıt sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"MECLİS TARİHİMİZDEKİ EN HUZURLU DÖNEM"

1 Kasım'da milletin ortaya çıkardığı, koyduğu sonuca uygun bir meclis çalışmasının oluşmasını temenni eden Işık, "Bu dönemin belki meclis tarihimizdeki en huzurlu, en rahat, birbirimizi en fazla anlama gayretinde olduğumuz dönem olmasını temenni ediyorum. Meclisimizde daha fazla konuşarak, daha fazla uzlaşarak kanunların tasarılarını ve tekliflerini daha fazla müzakere ederek ama tam bir birlik ve beraberlik ruhu içerisinde çalışma yapmayı arzu ediyorum. Uzlaşmanın hakim olduğu bir dönem olmasını temenni ediyorum." diye konuştu.

"FİTNE ÇIKARMAYA ÇALIŞMAK BEYHUDE BİR ÇABA"

Bir gazetecinin, "G20 Zirvesi'nde cumhurbaşkanı ön plandaydı, Başbakan'ın görünmemesi eleştiri konusu oldu muhalefetten, nasıl yorumluyorsunuz?" sorusuna Işık, "Başbakanımız da G20 Zirvesi'ndeydi. Ama biliyorsunuz Türkiye'nin ev sahipliğinde, Türkiye'de de temsilde Cumhurbaşkanımız ev sahibi olarak en üst makam olarak Türkiye'nin G20 Zirvesi'ne ev sahipliği yapmasını bizzat kendisi koordine etti, üstlendi. Bu Türkiye'nin, aslında yüzde 52 oyla seçilmiş bir cumhurbaşkanının güçlü bir temsille bütün dünya liderlerini ağırlamasında gücünü ortaya koymuş oldu, Türkiye'nin gücünü ortaya koymuş oldu. Başbakanımız da dün G20 Zirvesi'ndeydi. O da liderlere bir resepsiyon verdi biliyorsunuz. Burada önemli olan Türkiye'nin en güçlü şekilde zirveyi ev sahipliğiyle temsil etmiş olması, Türkiye'nin bu noktada mükemmel bir ev sahipliği yapmış olmasıdır. Cumhurbaşkanımız devletin başı olarak burada bir numaralı isim olarak ön planda olması Türkiye'nin geldiği nokta açısından bence son derece önemli ve değerlidir. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız arasında bir fitne çıkarmaya çalışmak beyhude bir çabadır." cevabını verdi.

"İşsizlik rakamları açıklandı neler söylersiniz?" sorusuna Işık şu cevabı verdi: "İşsizlik ağustos rakamları bir miktar yükselme var. Türkiye son 1 yılda 950 bin insan iş gücüne katılmış, bundan 837 bini iş bulmuş. Aslında önemli bir sayıda iş bulan gencimiz var. Ama istihdama katılan her insanımıza iş bulamadığımız için bir yükselme var. Ağustos ayı biliyorsunuz Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinden sonra belirsizliğin zirve yaptığı bir dönem oldu. Tüketici güven endeksinin dip yaptığı bir dönem oldu. Biz bunu konjonktüre bağlıyoruz. Şimdi 1 Kasım'da ortaya çıkan istikrar tablosu ile beraber, tüketici güvenindeki yükselmeyle beraber bu işsizlik rakamlarının önümüzdeki süreçte hızla aşağıya doğru ineceğini düşünüyoruz."

Başka bir gazetecinin, "G20'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın asgari ücretle ilgili mesajları oldu. Zenginlere daha fazla paylaşım yapma tavsiyeleri bulundu. Sizin bir yorumunuz olur mu?" sorusuna Işık, "Bizim kültürümüzde medeniyetimizde ekmeğini bölüşmek dar gelirli insanlara daha fazla sahip çıkmak, insanlarımızın asgari bir geçim standardına erişmesi için herkesin üzerine düşeni yapma gibi bir yükümlülüğü var. Bu noktada gerçekten Türkiye pek çok krizi başarıyla atlattıysa bu kültürümüzdeki fakire, fukaraya, dar gelirli insanımız sahip çıkma sayesinde oldu. Cumhurbaşkanımızın bu vurgusu da bizim medeniyet değerlerimizin bir ifadesidir. Aynı zamanda ben asgari ücretteki külfetin işverenimizce ve hükümetimizce paylaşılmasına yönelik bir vurgu olarak da algıladım." ifadelerini kullandı.

"RTÜK'E ÇAĞRIM VAR"

"Televizyon kuruluşlarına Yüksek Seçim Kurulu'ndan çıkan cezalar var neler söylersiniz?" sorusuna Işık, "2015 Türkiye'sine yakışmayan cezalar olduğunu düşünüyorum. Bu vesileyle RTÜK'teki bu özellikle kanunların veya bu noktadaki düzenlemelerin bir daha gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. RTÜK'e de bu konuda bir çağrım var. Bu noktadaki cezaları verirken biraz hakkaniyet ilkelerine uymaları, hakkaniyeti elden bırakmamaları ama meclisimizin bu noktada yapması gereken bir düzenleme varsa ki bunun 2015 Türkiye'sinde tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Cezaların hakkaniyetten uzak olduğunu düşünüyorum." şeklinde cevap verdi. CİHAN
<< Önceki Haber Işık: İşsizlik rakamları önümüzdeki süreçte hızla... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER