İşitme engelli Kardeşler, şampiyonluğu Erzurum'u sevindirdi

İşitme engelli Kardeşler, şampiyonluğu Erzurum'u sevindirdi

Erzurum Çelebispor'un işitme engelli karatecisi Volkan Kardeşler, Türkiye şampiyonu olurken, bu başarısı Erzurum'da sevinçle karşılandı. Daha öce Avrupa'da ve dünyada elde ettiği madalyalar ile Erzurum'un gururu olan Volkan Kardeşler, Türkiye şampiyonu olarak milli takıma da seçildi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul'da düzenlenen İşitme Engelliler Türkiye Karate Şampiyonası'na katılarak 75 kiloda tatamiye çıkan genç karateci Volkan Kardeşler, rakiplerini mağlup ederek Türkiye şampiyonu oldu ve birincilik kürsüsüne çıkarak altın madalyayı boynuna taktı. Milli sporcu, bu başarısı ile İşitme Engelliler Dünya Karate Şampiyonası'na katılmaya da hak kazandı.

Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, Türkiye şampiyonu olan Çelebisporlu Volkan Kardeşler'i kutladı. Milli karatecinin Avrupa şampiyonasına katılma vizesi almasının kendisini mutlu ettiğini belirten Taşkesenligil, "Biz sporun her dalında gelen madalyanın ve derecenin gururunu yaşıyoruz. Bu başarı engelliler kategorisinde olunca, çok daha farklı duygular içerisine girebiliyoruz. Volkan kardeşimiz işitme engelli bir sporcumuz ancak kendisi çalışmayı çok seven ve sporda başarıyı arzulayan birisi. Kendisini, antrenörünü ve kulübünü bu başarısından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

AVRUPA İKİNCİ VE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ VAR

Geçen yıl Ermenistan'da yapılan İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda tatamiye çıkan milli sporcu Volkan Kardeşler, 75 kiloda Avrupa ikincisi, açık sıklette de Avrupa üçüncüsü olmuştu.

Yaklaşık 10 yıldır Çelebi Spor Kulübü'nde karate sporunu yapan 19 yaşındaki milli sporcu, hedefinin, Temmuz 2016'da Samsun'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıkarak İstiklal Marşı'nı okutmak olduğunu söyledi.
CİHAN
<< Önceki Haber İşitme engelli Kardeşler, şampiyonluğu Erzurum'u sevindirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER