İskoçya'da başörtülü polis dönemi

İskoçya'da Müslüman kadınların emniyet teşkilatına katılımlarını teşvik amacıyla, başörtüsü polis üniformasının resmi bir parçası olarak kabul edildi.

İskoçya'da başörtülü polis dönemi

Birçok Avrupa ülkesinde dini semboller hakkında ateşli bir tartışma sürerken İskoçya'dan sevindirici haber geldi. Ülkede başörtüsü polis üniformasının resmi bir parçası olarak kabul edildi. İskoç Polis Kurumu internet sitesinde konuya ilişkin duyuruyu yayınlarken amacın Müslüman kadınları polis teşkilatına çekmek olduğu belirtildi. 

''Özellikle kamudakiler olmak üzere diğer sektörlerde faaliyet gösteren kurumlar gibi biz de hizmet ettiğimiz toplulukların temsilcisi olmak için çalışıyoruz.'' denen açıklamada ''umuyoruz ki üniformamıza eklediğimiz bu seçenek, çalışanlarımızın daha çeşitli, farklı hayat görüşlerinden, deneyimlerinden ve vasıflardan oluşmasına katkı sağlayacak'' ifadeleri kullanıldı.



TÜRKİYE'DE BAŞÖRTÜSÜ POLİS TEŞKİLATINDA YASAK

14 yıldır AKP iktidarı tarafından yönetilen Türkiye'de kısmen başörtüsü yasağı gevşetilmişken polis teşkilatı, silahlı kuvvetler ve hakim/savcı gibi mesleki kadrolarda kadınların başörtüsü takması yasak.
<< Önceki Haber İskoçya'da başörtülü polis dönemi Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER