İslam İttifakı Ordusu'nda sürpriz ülke

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 33 İslam ülkesi "Teröre karşı İslam ittifakı" oluşturdu. Listede Türkiye ve Mısır birlikte bulunuyor.

İslam İttifakı Ordusu'nda sürpriz ülke

Suudi Arabistan devlet televizyon kanalı Arabiya TV, oluşturulan askeri ittifaka dahil olan ülkelerin arasında Mısır, Ürdün, Katar ve Pakistan'ın da bulunduğunu belirtti.


BBC Türkçe'de yer alan habere göre de, Suudi Arabistan Savunma Bakanı, merkezi Suudi Arabistan'da bulunacak olan askeri ittifakın uluslararası örgütler ve küresel ittifaklarla koordinasyon içerisinde hareket edeceğini vurguladı.

Savunma Bakanı Prens Muhammed bin Selman, 'Teröre karşı İslam ittifakı' olarak adlandırılan yeni yapının sadece Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı değil, karşılaşılan tüm 'terörist' gruplara yönelik olarak mücadele edeceğini belirtti.

MISIR VAR İRAN YOK

Türkiye, M.Mursi'nin devrilmesinden sonra askıya aldığı Mısır'la aynı hedef için bir araya geliyor. Listede İran'ın olmaması ise Şii yayılmacılığına karşı S.Arabistan'ın tavrından kaynaklanıyor.

ÜLKELER

Koalisyonda yer alacak ülkeler ise şunlar: Suudi Arabistan, Ürdün, BAE, Pakistan, Bahreyn, Bangladeş, Benin, Türkiye, Çad, Togo, Tunus, Cibuti, Senegal, Sudan, Sierra Leone, Somali, Gabon, Gine, Filistin, Komor İslam Federal Cumhuriyeti, Katar, Fildişi Sahili, Kuveyt , Lübnan, Libya, Maldivler, Mali, Malezya, Mısır, Fas, Moritanya, Nijer, Nijerya, Yemen.

<< Önceki Haber İslam İttifakı Ordusu'nda sürpriz ülke Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER