İspanya'da terör örgütlerine gidecek silah ve cephane ele geçirildi


İspanyol Jandarması (Guardia Civil), IŞİD gibi terör örgütlerine silah satışı yaptığından şüphelenilen bir çeteye yönelik operasyon düzenledi.

'Taronja' adı verilen operasyonda, hafif makineli tüfek, revolver, ve piyade tüfekleri dahil 99 adet silah ve 21 bin mermi ele geçirildi.

Alicante, Malaga, Vizcaya, Navarra, Cantabria, Burgos, Barcelona, Sevilla, Cadiz, Cordoba ve Las Palmas kentlerinde çeşitli noktalara baskın yapılırken, 7 kişi gözaltına alındı.

Aralarında bir memurun da bulunduğu silah çetesinin, kullanılmış silahları yurtdışından elde ettikleri ve Alicante kentindeki bir garajda tamir ve değişiklik yaparak karaborsada ve online satış yaptıkları bilgisi verildi.

Jandarma, çetenin tanesi bin 200-bin 800 Euro aralığında değişen fiyatlarla, karaborsada 100'e yakın silah satışı yaptığını tahmin ediyor.

Europa Press ajansının haberine göre, silahların teröristlerin eline geçmemesi için operasyonu çok önemli gören İspanyol Jandarması ve İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütleriyle dini motifli terör örgütleri arasında ciddi bağlar olduğuna dikkati çekiyor. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya'da terör örgütlerine gidecek silah ve cephane... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER