İspanya'daki PKK operasyonunda silah ve patlayıcı ele geçirildi


İspanyol polisinin dün terör örgütü PKK-KCK'ya yönelik düzenlediği operasyonda silah ve patlayıcı maddelerin ele geçirildiği bildirildi.

Suriye'deki YPG'ye eleman devşirdiği iddia edilen 'Reconstruccion Comunista' (Komünist Yeniden İnşa) grubu üyesi 8 İspanyol ve bir Türk vatandaşı dün sabah gözaltına alınmıştı.

'El Espanol' gazetesinin haberine göre, grubun merkez olarak kullandığı mekanda bomba yapımında kullanılan potasyum nitrat, şeker ve barut bulundu.

Bunun yanısıra, bir tabanca ve çok sayıda katana, bıçak, pala, balta, çakı, sprey ve sopalar ele geçirildi.

İspanyol polisi dün sabah grubun merkezinde ve şahısların evinde ele geçirilen malzemeleri ve bilgisayar dosyalarını inceliyor.

'Vadi' olarak adlandırılan operasyonda gözaltına alınan şahısların, Avrupa'nın çeşitli yerlerinden gelen "yoldaşların" Suriye'deki YPG'ye katılmasına yardımcı oldukları belirtiliyor.

Stalinizmi savunan ve yasal bir parti olan 'Reconstruccion Comunista' grubunun, İspanya'daki aşırı sol gruplar tarafından aşırı radikallikleri nedeniyle sevilmediği ifade ediliyor.

Gözaltına alınan partinin genel sekreteri Roberto Vaquero'nun dövüş sanatları uzmanı olduğu ve grubun diğer üyelerine ders verdiği kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya'daki PKK operasyonunda silah ve patlayıcı ele... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER