İspanya'da otobüs kazası: 14 ölü

İspanya'da erasmus öğrencilerini taşıyan otobüs ile otomobil çarpıştı. kazada 14 kişi hayatını kaybetti, 43 kişi de yaralandı. yaralılar arasında Türk öğrenciler de var

İspanya'da otobüs kazası: 14 ölü

İspanya, feci kazayla sarsıldı. Kaza Tarragona şehri yakınlarındaki meydana geldi. Çoğunluğu Erasmus öğrencilerinden oluşan ve 56 kişiyi taşıyan otobüs ile bir otomobil çarpıştı. Kaza sonrası olay yerinde can pazarı yaşandı. 


Farklı ülkeden öğrenci taşıyan otobüsün Valencia'daki bir şenlikten Barcelona'ya dönmekte olduğu kaydedildi. AP-7 otobanı trafiğe kapatılırken, kaza mahalline ambulanslar sevk edildi.
   
Üzücü kazada 14 kişi hayatını kaybetti. 43 kişi de yaralandı. Yaralıların çoğu yaşları 22 ila 29 arasında değişen öğrencilerden oluşuyor.

İngiliz Daily Mail gazetesi yaralıların Türkiye, İngiltere, İsviçre, Norveç, Ukrayna ve İspanya'dan olduğunu yazdı.

Katolonya Bölgesi İçişleri Bakanı Jordi Jane, kaza geçiren öğrencilerin Erasmus kapsamında Barcelona Üniversitesi'ne kayıtlı olduklarını açıkladı. Jane, otobüs şoförünün Tortoso'da gözaltında bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Katalonya özerk yönetiminin başkanı Carles Puigdemont, otobüs kazası sebebiyle iki gün yas ilan edildiğini açıkladı. Kazanın ülkede 2000 yılından bu yana meydana gelen en büyük otobüs kazası olduğu belirtildi. 

Yaralılar arasında türk öğrenciler de var
<< Önceki Haber İspanya'da otobüs kazası: 14 ölü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER