İsrail Başkonsolosu NTV'de açıkladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Temmuz 4 2016
NTV'ye konuşan İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, iki ülkenin bu konuda anlaşmaya vardığını söyledi. Cohen'in açıklamalarına göre, anlaşma sağlanan konulardan biri de Hamas'ın Türkiye'de "askeri" ya da "terör" aktivitesine izin verilmemesi. Mavi Marmara saldırısı sonrası İsrailli yetkililer hakkında açılan davalar yaptırımla sonuçlanmayacak.
(Video Arşiv)
Türkiye-İsrail ilişkileri Mavi Marmara krizinden 6 yıl sonra normalleşme sürecine girdi. Peki normalleşme süreci uzun soluklu olabilecek mi? İsrail Başkonsolosu Shai Cohen, Türkiye-İsrail arasındaki anlaşmayı, normalleşme sürecini ve sonrasını NTV canlı yayınında değerlendirdi.
Cohen, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili olarak İstanbul'daki mahkemelerde dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı'nın da olduğu yetkililer hakkında açılan davalara değindi. İki ülkenin konuyla ilgili anlaşmaya vardığını söyleyen Cohen, "Türk tarafı ile hukuki açıdan bu davaların herhangi bir yaptırımla sonuçlanmayacağı konusunda anlaşıldı" dedi. Başkonsolos, ayrıca Türkiye'de Hamas'ın hiçbir 'askeri ya da terör' aktivitesine izin verilmeyeceği konusunda da anlaşmaya varıldığını belirtti.
Cohen'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Kesinlikle uzun süreli normalleşme olacaktır. Normalleşme her iki ülkenin ve bölgenin de yararına olacaktır. Güven tesis edilmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ekonomik, ticari ve akademik konularda adım atılması gerekiyor. Son 2-3 yıl içerisinde çok çaba gösterdik. Her iki ülke arasında işbirliği için büyük çalışma vardı.
"İLK ZİYARETLER EKONOMİ KONUSUNDA"
İlk bakan düzeyindeki temaslar ekonomi konusunda olacaktır. Bu yönde hareket etmek de doğru olacaktır diye düşünüyorum. Ekonomik ilişkiler çok önemli. Ekonomik ortak hükümetlerarası bir komiteyi ortaya koymamız gerekiyor. Enerji işbirliğini artırmak her iki ülkenin de çıkarına olacaktır. İsrail Enerji Bakanı Türkiye'nin doğalgaz ihracatı için iyi bir aday olduğunu söylemişti. Ekonomik ilişkilerin ortaya konmasının önemli olduğunu düşünüyorum.
"8 MİLYAR DOLARA ULAŞABİLİR"
İkili ticaretimizden bahsetmek istiyorum. Son 3 yıl içinde yıllık 5 milyar dolarlık bir rakam var. Bu siyasi durumdan bağımsız olarak gerçekleşti. Bu Mavi M
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler3.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı
6.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'7.'Dış kuvvet' ve 'temas' ayrıntısı...8.Yandaş Selvi düşen Libya uçağı için sabotaj iddiasını gündeme getirdi9.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!10.ESK'daki yolsuzluklar ne kadar etkili oldu? Et fiyatı rekor üstüne rekor kırıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







